آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا)، اعلام کرد که پرتاب فضاپیمای آمریکایی DAWN (سپیده دم) برای کاوش دو سیارک عظیم تا روز دوشنبه به تعویق افتاد.
مقامات ناسا اعلام کردند که این فضاپیما زودتر از دوشنبه 18 تیر ماه ، (9 جولای) پرتاب نخواهد شد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "nasa.gov" ، زمان پرتاب این فضاپیما در روز دوشنبه بین 3:56 تا 4:26 عصر به وقت شرق آمریکا خواهد بود. این فضاپیما قرار است با یک راکت DELTA2 به فضا فرستاده شود.
در برنامهریزی اولیه قرار بود که این فضاپیما در روزیکشنبه پرتاب شود.
علت این تاخیر مشکلات موجود در هواپیمایی است که سگینال های اطلاعاتی را از راکت در طول مدت پرتاب جمع آوری میکند و همچنین وجود یک سفینه ردیاب است.
همچنین پیش بینی شرایط آب و هوایی در پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال در فلوریدا باعث افزایش نگرانیها از عدم تکمیل عملیات حیاتی بارگیری سوخت در روز جمعه شده است.
پرتاب این فضاپیما که قرار بود در ابتدا برای پرتاب در روز شنبه آماده شود به دلیل وقوع توفان ها و صاعقه در سکوی پرتاب که مانع از بارگیری سوخت آن شد، به تعویق افتاد.
این کاوشگر فضایی در صورتی که صفحات خورشیدی آن جمع باشند، 64/1 متر طول و 27/1 متر عرض دارد و به یک دوربین با قدرت وضوح و شفافیت بالا و دو طیف سنج جهت مطالعه و تحقیق بر روی دو سیارک عظیم یعنی CERES و VESTA که بین مریخ و مشتری قرار دارند ، مجهز شده است.
فضاپیمای Dawn یک تراشه سیلیکونی را با خود حمل خواهد کرد که در آن اسامی 360 هزار از علاقمندان فضا از سرتاسر جهان که در این ماموریت ثبت نام کرده اند حک شده است.
سیارک CERES در سال 1801 و سیارک VESTA در سال 1807 کشف شدند . VESTA اگر چه از CERES کوچکتر است اما در واقع سومین سیارک بزرگ در منظومه خورشیدی ما است.
فضاپیمای Dawn پس از پرتاب، از موتوری یونی برای حرکت خود استفاده خواهد کرد تا در سفری چهار ساله (3 میلیارد کیلومتری) به اولین هدف خود یعنی سیارک وستا برسد. پس از چندین ماه انجام رصد های دقیق و جمع آوری اطلاعات از این سیارک، موتور های یونی دوباره شروع به کار خواهند کرد تا فضاپیما را در سال 2014 به ملاقات سیارکی که به تازگی به دسته ای از اجرام یعنی سیارات کوتوله پیوسته ببرند.