پژوهشگاه دانش های بنیادی اعلام کرد: سفر "استفان هاوکینگ" به ایران به مدت حدود دو ماه به تعویق افتاد.
"استفان هاوکینگ" ، دانشمند برجسته انگلیسی قرار بود 22 تیرماه به کشورمان سفر کرده و در خاتمه سفرش در مراسم اختتامیه المپیاد جهانی فیزیک که در اصفهان برگزار میشود شرکت کند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "ipm.ac.ir" ، سفر این چهره علمی برجسته جهانی به ایران در پی اظهار علاقه وی برای بازدید از پژوهشگاه دانشهای بنیادی (IPM) آن صورت میگیرد.
هاوکینگ طی این سفر علاوه بر بحث و تبادل نظر با فیزیکدان پژوهشگاه دانشهای بنیادی (مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات) و ایراد سخنرانیهای تخصصی، تعدادی نشست عمومی نیز خواهد داشت.
گفتنی است، استفان هاوکینگ در سال 1942 در شهر آکسفورد به دنیا آمده است. وی پس از پایان جنگ به شهر کوچکی به نام سنه آلبان در شمال لندن نقل مکان کرد و در آنجا به مدرسه رفت و پس از آن در دانشگاه آکسفورد و یونیورسیتی کالج این دانشگاه در رشته فیزیک تحصیل کرد.
وی برای تحصیل در مقطع دکتری در زمینه کیهان شناسی به کمبریج رفت و زیر نظر دنیس شما کیهانشناس مشهور رساله خود را تدوین کرد.
هاوکینگ که در سال 1973 به دپارتمان فیزیک نظری و ریاضیات کاربردی دانشگاه کمبریج پیوست از سال 1979 صاحب کرسی استادی لوکاسی بود که در سال 1663 به وصیت هنری لوکاس که نماینده دانشگاه کمبریج در پارلمان انگلستان بود تاسیس شده است.
این کرسی ابتدا در اختیار آیساک بارو و آیساک نیوتن و بعدها نیز در اختیاری کسی چون ایراک قرار گرفت.
کار علمی استفان هاوکینگ بر روی قوانین اساسی طبیعت است.
وی با همکاری پنروز نشان داده است که بر اساس نظریه گرانش انشتین، کیهان (زمان و مکان) آغازی چون مهبانگ در پایانی چون سیاه چاله دارد که لزوم وحدت دو نظریه بزرگ قرن بیستم یعنی مکانیک کوانتومی و نسبیت آن را آشکار ساخت.
از کشفیات مهم او این است که سیاه چاله چندان هم که تصور میشد سیاه نیست و باید به دلایل کوانتوامی از خود تابش گرمایی کند و در نهایت تبخیر شود.
هاوکینگ دارای تعداد زیادی مقالات تخصصی است کتاب مهم او «ساختار بزرگ مکان ــ زمان» است که با همکاری ج. اف. آر. آلیس نوشته است.
وی کتابهای تخصصی دیگری نیز تالیف کرده است و به علاوه در راستای عمومی سازی دانش نیز کتاب نوشته که بسیار مورد توجه قرار گرفته از جمله «تاریخ مختصر زمان» که جزو کتابهای بسیار پرفروش بود. «سیاه چالهها و ریز کیهانها و سایر مقالات» و بالاخره «جهان در پوست گردو».
استفان هاوکینگ دارای چندین درجه دکتری افتخاری و جوایز متعدد و همچنین عضو انجمن سلطنتی بریتانیا و آکادمی علوم ایالت متحده آمریکا میباشد.
استفان هاوکینگ علیرغم مسایل و مشکلات ناشی از بیماری زندگی متعارف شخصی خود را نیز دارد و دارای سه فرزند و یک نوه است.
استفان هاوکینگ در حال حاضر علاوه بر فعالیت تخصصی و علمی بر گسترش دانش برای عموم مردم و ایراد سخنرانی فعال است.
او نمادی از مقاومت در مقابل سختی ها و تسلیم ناپذیری است.