1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
902 | واحد خبر مركز | 1386/02/31 831 | چاپ

سیاه چاله های ابر پرجرم به هم می پیوندند

اخترشناسان با بهره گیری از تلسکوپ های دبیلو. ام رصدخانه کک موفق به شناسایی دو کهکشان به دور یکدیگر شدند که گفته می شود طی فرایندی چند میلیون ساله سرانجام با یکدیگر برخورد خواهند کرد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "ucsc.edu" ، این جفت کهکشان که باهم NGC6240 نام گرفته اند، در فاصله 300 میلیون سال نوری از زمین واقع اند. طبق مشاهداتی که توسط رصدخانه کک انجام شد، اخترشناسان دریافتند که ان جی سی6240 (NGC6240) از دو کهکشان تشکیل شده که هریک از آنها به طور مستقل دارای سیاه چاله ای ابر پرجرم در مرکز شان می باشند.
از میلیون ها سال پیش، گرانش بسیار زیاد باعث شده این دو کهکشان مستقل به سوی یکدیگر کشیده شده و در نهایت با یکدیگر برخورد کرده و ترکیب خواهند شد.
این پروسه از تحول کهکشانی شباهت زیادی با فرایند شکل گیری کهکشان راه شیری طی میلیارد ها سال دارد.
هم اکنون اخترشناسان در حال پی بردن به ارتباط بین سیاه چاله ها و جرم کهکشان هایی هستند که این اجرام اسرار آمیز را احاطه کرده اند.
همچنان که کهکشان ها بزرگ می شوند، جرم سیاه چاله های ابر پرجرمی که در مرکز آنها واقع اند نیز افزایش می یابد. این سیاه چاله های دوقلو در حال سقوط به مرکز گرانشی مشترک می باشند.
این دو سیاه چاله طی 10 تا 100 میلیون سال آینده، به هم پیچیده شده و به یک سیاه چاله فرا ابرپرچرم تبدیل خواهند شد.این برخورد ژرف موج های بسیار شدیدی از پرتو های گرانشی به سراسر عالم گسیل خواهد کرد.