1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
889 | واحد خبر مركز | 1386/02/26 1028 | چاپ

ستاره ای به عمر جهان

بنا به محاسبه ی دانشمندان 13.7 بیلیون سال از عمر جهان می گذرد . با این حساب پیدا کردن ستاره ای با سن 13.2 بیلیون سال بسیار شگفت انگیز به نظر می رسد . این بدان معناست که این ستاره ی پیر مدت زمان کمی پس از انفجار بزرگ بوجود آمده است یعنی تنها چند صد میلیون سال از "جهان ما " کوچک تر است .
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "universetoday" ، این ستاره ی کهن سال که به تازگی توسط رصد خانه اروپای جنوبی VLT کشف شده ،
"HE1523-0901" نام گذاری شده است .
ستاره شناسان با مشاهده ی چنین ستارگانی می توانند پیش بینی کنند که به ستاره ای ، کهن سال نگاه می کنند اما آنها چگونه می توانند سن این ستارگان را به این دقت محاسبه کنند ؟
تاریخ گذاری و تعیین سن ستارگان بسیار مشکل به نظر می رسد . نحوه ی کار دانشمندان بسیار شبیه به کار باستان شناسان است ، باستان شناسان برای تاریخ گذاری بروی اجسام کشف شده در حفاری ها از شیوه ای موسوم به رادیوکربن استفاده می کنند و با بکارگیری ایزوتوپ های کربن سن وسایل پیدا شده در حفاری ها را تعیین می کنند .
ستاره شناسان برای تعیین سن این ستاره با استفاده از رصد خانه VLT فراوانی عناصر گوناگون رادیو اکتیو مانند اورانیوم و توریم را در اطراف ستاره اندازه گیری می کنند . این عناصر رادیو اکتیو برای ستاره شناسان در حکم ایزوتوپ های کربن برای کاوش گران آثار باستانی را دارد .
هنگامی که یک ستاره شکل می گیرد عناصر رادیو اکتیو شروع به واپاشی می کنند و به عناصر سبک تر تبدیل می شوند . با دانستن آهنگ واپاشی و همچنین اندازه گیری دقیق میزان این عناصر دانشمندان قادر خواهند بود سن یک ستاره را تعیین کنند حتی اگر 13.2 بیلیون سال از عمر ستاره ای گذشته باشد .