دانشمندان سال ها بر این عقیده اند که در اتمسفر تیتان ( یکی از قمرهای سیاره زحل) ، ذراتی متشکل از مولکولهای عناصر مختلف وجود دارد .
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "swri.edu"، این عناصر متشکل از متان و نیتروژن می باشد. در تحقیقات گذشته دانشمندان ، نظر آنها بر آن بوده که این عناصر حداکتر در ارتفاع حدود چند صد کیلومتری وجود دارند ، ولی نتایجی که از دستاوردهای جدید "کاسینی" بدست آمده است ، بیانگر آن است که این عناصر حتی در ارتفاعات بیش از 1000 کیلومتری این قمر نیز وجود دارند و تعداد عناصر بیش از آن است که قبلاً تصور میشده است.
به گفته "دکتر هانتر وایت" (Dr. Hunter Waite) : "این عناصر نقش مهمی در تشکیل حیات دارند و دانستن نحوه تشکیل آنها و بررسی آنها می تواند سرنخ بزرگی در درک بهتر نحوه تشکیل حیات در منظومه شمسی باشد."
در اولین گذر کاسینی از کنار تیتان ، شواهدی از وجود نیتروژن و متان در اتمسفر این قمر بدست آمد.
البته در ادامه ، عناصر سنگین تری مانند بنزن نیز کشف شد ؛ عنصری که می توان از آن به عنوان عنصر پایه در ترکیبات هیدروکربنی نام برد. در همین حال گیرنده های یونی و الکترونی کاسینی موفق به کشف یون هایی با جرم زیاد ، با بار مثبت و منفی شدند.
به گفته "دکتر دیوید یانگ" (Dr. David Young) : "کشف یون های سنگین با بار منفی واقعاً حیرت آور بود ، زیرا آنها قادر به ساختن مواد سنگین از عناصری مانند کربن و نیتروژن می باشند."
"دکتر اندرو کوئوتز" (Dr. Andrew Quotes) در ادامه گفت : "جالب تر از همه آن است که در پرواز کاسینی بر فراز یتان در کمترین ارتفاعاتس ، تعداد این یون های منفی بسیار زیاد هستند."
و دکتر وایت در ادامه گفت : "دستاوردهای جدید کاسینی در مورد ذرات و یون های با بار منفی ، می تواند کمک بزرگی در پیدا نمودن منبع اصلی تشکیل حیات باشد و می توان نتیجه گیری نمود که احتمالاً پیدایش حیات در منظومه شمسی توسط واکنش و برهم کنش های عناصر و مواد با این ذرات و یون های منفی بوجود آمده است."