اخترشناسان میگویند، یک ستاره در حال انفجار که اولین بار در ماه سپتامبر مشاهده شد بزرگترین و درخشانترین ابرنواختری است که تاکنون مشاهده شده است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "Chandra.harvard.edu" ، اخترشناسان دانشگاه کالیفرنیا- برکلی گفتند، این ابرنواختر احتمالا اولین نمونه از یک نوع ستاره عظیم در حال انفجار است که امروزه به ندرت مشاهده میشود، اما احتمالا در آغاز تشکیل کیهان نظیر آن فراوان وجود داشته است.
برخلاف ابرنواخترهای معمولی که در مدت چند روز تا چند هفته به اوج درخشش خود میرسند، ابرنواختر "SN2006GY" هفتاد روز طول کشید که درخشش کامل پیدا کند و امروز که تقریبا هشت ماه از آن زمان میگذرد درخشش این ستاره همچنان مانند یک ابرنواختر معمولی است که در اوج روشنایی خود قرار دارد.
"ناتان اسمیت" و "دیوید پولی" از دانشگاه کالیفرنیا- برکلی جرم این ستاره را 100 تا 200 برابر خورشید برآورد میکنند.
اسمیت که ریاست گروه ستارهشناسان از دانشگاه کالیفرنیا- برکلی و دانشگاه تگزاس را بر عهده داشته است گفت، این انفجار را بسیار عظیم توصیف کرده است که انرژی آن صد برابر یک ابرنواختر معمولی است.
وی افزود، این بدان معناست که عظمت ستاره منفجره شده حداعلایی است که یک ستاره میتواند پیدا کند که معادل 150 برابر خورشید ما است.
پیش از این تاکنون چنین ستارهای مشاهده نشده بود. این تحقیق قرار است در مجله"astrophysical" منتشر شود.