1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
860 | واحد خبر مركز | 1386/02/15 1393 | چاپ

برخلاف تصور ، هسته مریخ مذاب است

گروهی از دانشمندان به تازگی کشف کرده اند که هسته مرکز سیاره مریخ مذاب است ، شبیه به هسته سیاره زمین.
این کشف توسط سه رصدخانه تلسکوپ های رادیویی بر روی زمین انجام گرفته است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "nsf.gov" ، نحوه کار به این صورت بوده است که این سه تلسکوپ امواج رادیویی را به سمت این سیاره ارسال می کرده اند و پس از بازتاب این امواج از این سیاره ، آنها را تجزیه و تحلیل نموده و دریافته اند که هسته مریخ هنوز به حالت مذاب می باشد.
در گذشته دانشمندان بر دو گروه بوده اند ؛ عده ای بر این عقیده بوده اند که هسته مریخ همانند آنچه کشف شده است به صورت مذاب است و عده ای نظر بر آن داشتند که احتمالاً زمان زیادی گذشته و هسته آن به حالت جامد در آمده است. ولی آنچه مسلم بوده است آن است که ، همه آنها بر این عقیده اند که هسته مریخ منبعی از آهن می باشد. عناصری مانند سولفور (گوگرد) و دیگر عناصر در هنگام شکل گیری این سیاره دخیل بوده اند و احتمالاً وجود آنها مانع از جامد شدن کامل هسته گردیده است.
دانشمندان ابتدا امواج رادیویی را به این سیاره تابانیده اند و پس از دریافت امواج منعکس شده بر اساس تجزیه و تحلیل های انجام شده متوجه شده اند که اعوجاج در امواج منعکس شده بسیار زیاد است که نمی تواند انعکاس از سطح جامد باشد و احتمالاً از سطحی مایع است ؛ در بررسی های بعدی متوجه شدند که امواج منعکس شده دو برابر نسبت به امواجی که از سطح سخت منعکس می شود دارند ، ولی دقیقاً طبق همان شکل از امواجی هستند که از سطحی مایع منعکس می شوند.
بررسی و تجزی و تحلیل این امواج ارسالی و دریافتی توسط سه تلسکوپ ، به ترتیب زیر انجام گرفته است:
رصدخانه آرسیبو (Arecibo Observatory) در پوئرتو ریکو ، تلسکوپ NSF و آنتن رادیویی 70 متری ناسا در گولد استون کالیفرنیا.
این تحقیق در نشریه علمی "ساینس" در تاریخ 4 مه 2007 (14 اردیبهشت 1386) به چاپ خواهد رسید.