کهکشان "سومبورو" که به نام M104 نیز شناخته شده است ، یکی از بزرگترین کهکشانهای نزدیک به ما در صورت فلکی سنبله می باشد ، که حدود 28 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "chandra.harvard.edu" ، این رصد از کهکشان معروف سومبورو توسط تلسکوپ های چاندرا (اشعه ایکس) ، هابل (نور مرئی) و اسپیتزر (نور مادون قرمز) انجام شده است.
تصویر کنار مربوط به ترکیب سه تصویر گرفته شده توسط این سه تلسکوپ میباشد.
تصویر گرفته شده توسط چاندرا (به رنگ آبی) ، نشان دهنده وجود گازهای داغ در این کهکشان علاوه بر وجود کواسار ها در پشت زمینه می باشد.
همچنین در تصویر می توان انتشار اشعه ایکس را در اطراف این کهکشان تا فاصله 60.000 سال نوری از مرکز کهکشان را مشاهده نمود. (عرض خود کهکشان 50.000 سال نوری می باشد)
دانشمندان بر این عقیده اند که انتشار اشعه ایکس از این کهکشان حاکی از طوفان هایی در این کهکشان می باشد که توسط ابرنواخترهایی در هسته و حلقه ایجاد می شوند.
در تصویر گرفته شده توسط تلسکوپ هابل (به رنگ سبز) ، نور ستاره هایی را در مرکز که توسط حلقه ای از گرد و غبار احاطه شده است. این حلقه در تصویر گرفته شده توسط اسپیتزر (به رنگ قرمز) نیز وجود دارد ، البته به صورت کم رنگ تر که این تصویر نیز صحه ای بر وجود ستارگان در مرکز این کهکشان می باشد.