مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
76
|
اخبار |
1383/07/28
986
|
چاپ
دانشمندان ناسا اسرار مریخ را در صحراهای شیلی جستجو میکنند
دانشمندان ناسا طی چهار هفته در صحرای «آتاکاما» (Atacama) واقع در کشور شیلی مستقر شدهاند و آزمایشهایی مشابه فعالیت مریخنوردها را با یک روبات «صحرانورد» در این بیابان خشک انجام میدهند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این ماموریت اکنون مدتی است که آغاز شده است. صحرای «آتاکاما» از خشکترین و سخت ترین مناطق کره زمین برای پیدایش حیات است و بررسی گونههای حیات موجود در آن دید بهتری نسبت به حیات احتمالی گذشته مریخ میدهد.
این کار همچنین به منظور تجزیه و تحلیل پوشش گیاهی موجود در آن منطقه و مطالعه بر روی سیر تکامل محیط زیست آن منطقه انجام می شود. نتیجه این تحقیقات باعث می شود که ناسا بتواند به اسرار چگونگی تشکیل بیابان ها و عوارض طبیعی بر روی مریخ پی ببرد.
آزمایش توسط صحرانوردی به نام «زو» (Zoe) انجام شود.
به گزارش ایسنا از ماهنامه نجوم، این صحرانورد در یکی از مؤسسههای روبوتیک وابسته به دانشگاه Carnegie Mellon ساخته شده است و نیروی خود را نیز از طریق نور خورشید تامین میکند. زو هر روز 2 کیلومتر در این صحرا حرکت میکند. همچنین این صحرانورد قادر است عکسهایی با میدان دید باز (panarama) و با میدان دید بسته (Close Up) تهیه کند.
«زو» همچنین برای کاوش صحرای آتاکاما تعدادی از وسایل علمی شامل یک عدد طیف نگار فرو سرخ و همچنین دوربین عکسبرداری مجهز به سیستم ثبت تشعشعات میکروسکپی (fluorescence microscopic imager) را نیز به کار گرفته است.
بخش اولیه این از سال2003(1383)، دقیقا از زمانی که رباتی با نام «هایپریون» (Hyperion) ساخته شد، آغاز شد. این روبات نیز با استفاده از انرژی خورشیدی کار می کرد. بخش اصلی ماموریت دانشمندان در صحرای آتاکاما به همراه روبات «زو» در یکم آبان به پایان می رسد.
-------------
Isna.ir