مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
750
|
اخبار |
1385/12/01
1322
|
چاپ
ایرانیان 13 اسفند ، شاهد ماهگرفتگی کامل خواهند بود
مردم سراسر ایران یکشنبه 13 اسفند شاهد ماه گرفتگی کامل خواهند بود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: خسوف یا ماه گرفتگی وقتی اتفاق میافتد که زمین میان خورشید و ماه قرار میگیرد و سایه زمین روی ماه میافتد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "asiac.ir" ، مهندس "مسعود عتیقی" افزود: اگر در لحظه ماه گرفتگی به ماه سفر کنید مشاهده میکنید که بر روی ماه خورشید گرفتگی صورت گرفته است یعنی زمین نور خورشید را مسدود کرده است.
مهندس عتیقی گفت: این ماه گرفتگی در سراسر ایران، آسیا (به جز بخش کوچکی از آن) ، اروپا، آفریقا، آمریکای جنوبی، آمریکای شمالی (به جزء بخشی از غرب آن)، غرب اقیانوسیه و بخشی از قطب جنوب قابل رویت است.
وی افزود: ماه گرفتگی جزئی ساعت یک بامداد شروع میشود و ساعت 2:14 دقیقه و 13 ثانیه بامداد کامل میشود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران پایان گرفت کامل را ساعت 3:27 دقیقه و 27 ثانیه و گرفت جزئی را 4:41 دقیقه و 28 ثانیه اعلام کرد.
مهندس عتیقی گفت: رویت ماه گرفتگی برای چشم انسان هیچ ضرری ندارد و ابزار خاصی نمیخواهد.
مهندس عتیقی گفت، در قدیم خرافاتی وجود داشت که در زمان ماهگرفتگی و یا خورشیدگرفتگی، اژدها مقداری از ماه یا خورشید را بلعیده است اما امروزه کاملا واقفیم که ماه گرفتگی یک پدیده کاملا علمی است و این رویدادها همزمان با تاریخ بشریت قدمت دارد.
وی قدیمترین ثبت خسوف را 721 سال قبل از میلاد مسیح ذکر کرد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: هر ماه گرفتگی دارای دوره تکرار منظم است بطوریکه خسوف هر 18 سال و یازده روز و 7 ساعت و 49 دقیقه تکرار میشود.
مهندس عتیقی گفت: این ماه گرفتگی اولین پدیده ماه گرفتگی کامل در سال 2007 میلادی و آخرین ماه گرفتگی در سال 1385 خواهد بود.