1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
722 | واحد خبر مركز | 1385/11/21 1868 | چاپ

نگاه به اعماق دوران تاریک جهان با تلسکوپ فضایی جیمز وب

دانشمندان یک گام دیگر به تکمیل پروژه ساخت آیینه بسیار بزرگ تلسکوپ فضایی "جیمز وب"(JWST) نزدیک شدند.
مهندسان ساخت 18 جزء شش ضلعی را که قرار است کنار هم قرار گرفته و آیینه اولیه 6.6 متری این تلسکوپ را تشکیل دهند، به پایان رساندند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت " jwst.nasa.gov"، اندازه یک آیینه است که تعیین می‌کند تلسکوپ چه مقدار نور را می‌تواند جمع کند و بنابراین چه مقدار از جزئیات را می‌تواند مشاهده کند.
تلسکوپ JWST قادرست با کاوش در اعماق فضا، مراحل مختلف ایجاد کائنات را بررسی کند.
این تلسکوپ مداری که با همکاری ناسا و چند سازمان فضایی دیگر ساخته می‌شود قرار است در سال 2013 توسط یک موشک آریان 5 از پایگاه کورو در گویان فرانسه به فضا پرتاب شود.
قظر آیینه اولیه این تلسکوپ فضایی 6.6 متر خواهد بود در حالی که نظر آیینه هابل 2.4 متر بوده است.
آیینه اولیه تلسکوپ هابل از یک قطعه تشکیل شده بود، در حالی که آیینه تلسکوپ JWST از 18 تکه مختلف تشکیل شده که می‌توان آن را تا کرده و برای پرتاب به فضا درون یک موشک پرتاب جای داد.
دکتر بهرام مبشر، کیهان‌شناس برجسته و نماینده سازمان فضایی اروپا (ESA) در تلسکوپ فضایی هابل نیز درباره طرح تلسکوپ جایگزین هابل(جیمز وب) گفت: تلسکوپ "جیمز وب" با هدف نگاه به جهان قبل از دوران تاریک، در حال پیشرفت و تکمیل است. قطر آینه این تلسکوپ فضایی حدود 6.6 متر (حدود سه برابر تلسکوپ هابل) و قدرت آن 9 تا 10 برابر هابل است.
این تلسکوپ در مداری در فاصله یک و نیم میلیون کیلومتری زمین (ورای ماه) قرار می‌گیرد تا تشعشعات و حرارت تولید شده از زمین، روی آن تاثیر نگذاشته و اختلالی روی دستگاه‌های آن ایجاد نشود.
وی خاطرنشان کرد: تلسکوپ "جیمز وب" که قابلیت تفکیک بسیار بالایی دارد می‌تواند کرات در حال تشکیل را مشاهده و سیارات دیگری همانند زمین را پیدا کند و درون کهکشان‌های بسیار دور را آشکار کند و برد دید بشر را تا قبل از دوران تاریک گسترش دهد.