1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
698 | واحد خبر مركز | 1385/11/05 1062 | چاپ

ساخت سپرهای فلزی برای فضانوردان

مطالعات جدید نشان می‌دهد که فضانوردانی که در آینده به کره ماه می‌روند در معرض آسیب دیدگی با پرتوهای اشعه ایکس ناشی از انفجارات خورشیدی هستند که بدون هیچ علامت هشدار دهنده‌ای در فضا پراکنده می‌شوند و می‌توانند طی تنها چند ثانیه دوز بالایی از اشعه را در فضا پراکنده کنند.
محققان پیشنهاد می‌کنند که فضاپیماهای اعزامی به ماه باید مجهز به سپرهای فلزی باشند تا فضانوردان بتوانند در صورت وقوع چنین انفجاراتی در پشت این سپرها سنگر بگیرند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "jpl.nasa.gov"، دانشمندان آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) از مدت‌ها قبل متوجه شده بودند که پروتون‌ها و ذرات دیگری که در اثر انفجارات خورشیدی پراکنده می‌شوند جان فضانوردان را تهدید می‌کنند اما این ذرات را می‌توان تقریبا به راحتی و با لایه‌هایی از پلی‌اتیلن متوقف کرد.
از سوی دیگر مشاهده زبانه‌های خورشیدی مانند علامت هشدار دهنده‌ای در مورد انتشار ذرات انرژی دار عمل می‌کند به طوری که از زمان وقوع انفجار تا زمان پراکنده شدن آن چندین ساعت طول می‌کشد و در این فاصله فضانوردان فرصت دارند، خود را در پشت سپرهای مزبور پنهان کنند اما از آنجا که در مورد انتشار پرتوهای اشعه ایکس هیچ علامت هشدار دهنده و امکان مشاهده آنها وجود ندارد، لذا این امر برای دانشمندان علوم فضایی نگران کننده شده است.
به گفته محققان این اشعه‌های ایکس می‌تواند موجب بروز مشکلاتی چون زخم‌های قابل خونریزی، سایر مشکلات درونی بدن و حتی ابتلا به سرطان در فضانوردان شود.