1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
681 | اخبار | 1385/10/26 945 | چاپ

پژوهشگران ایرانی: یک سامانه پیشرفته هدایت ماهواره‌ای ساخته شد

شماری از محققان ایرانی می‌گویند با انجام یک طرح پژوهشی موفق به ساخت یک سامانه هدایت ماهواره شده‌اند که با شتاب دادن به اتم‌های یک گاز سنگین سبب وارد آوردن نیرو به ماهواره می‌شود.
یک کارشناس فیزیک پلاسما که در هفتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری در محل نمایشگاه بین‌المللی شرکت کرده بود، روز دوشنبه به خبرنگار گروه علمی ایرنا گفت: این سامانه، یک پیشرانه پلاسمایی اثر هال است که اساس آن میدان‌های مغناطیسی عمود بر هم است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "irna" ، "علی عظیمی" از مزیت‌های این سامانه را برخورداری از ضربه ویژه بالا دانست که این امر باعث می‌شود مصرف سوخت 50 درصد کاهش یابد.
به گفته وی از آنجا که برای قرار دادن هر گرم وزن در مدار زمین یک هزار دلار هزینه دارد، این روش باعث کاهش هزینه سوخت تا 50 درصد می‌شود.
وی افزود: نیرویی که این پیشرانه به ماهواره وارد می‌کند حدود یکصد میلی نیوتن ( برابر یک وزنه ده گرمی) است که نیروی بسیار کمی است اما پیشرانه می‌تواند این نیرو را تا مدت بسیار طولانی وارد کند.
این کارشناس فیزیک پلاسما که خود در این طرح پژوهشی شرکت داشته است گفت: این نیروی کم در شرایط قرار گرفتن پیشرانه در مدار زمین که شرایط بی‌وزنی است برای جابجا کردن ماهواره کافی است.
این طرح پژوهشی به ریاست دکتر "بابک شکری" معاون پژوهشی پژوهشکده لیزر دانشگاه شهید بهشتی انجام شد.
هفتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری، چهارمین نمایشگاه فن بازاریابی و چهارمین نمایشگاه کتاب‌های کاربردی دانشگاهی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری روز دوشنبه در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه تا 29 دی ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپاست.