1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
676 | واحد خبر مركز | 1385/10/23 906 | چاپ

انگلیس برای نخستین اکتشاف فضایی خود در قمر ماه برنامه ریزی می‌کند

انگلیس درحال آماده‌سازی نخستین برنامه اکتشافی خود در سطح قمر ماه است که بر اساس آن این کشور احتمالا تا سال 2010 نخستین کاوشگر بدون سرنشین خود را برای مطالعه سطح قمر ماه و نیز شناسایی مکان مناسب برای حضور انسانها روی سطح این قمر، به فضا خواهد فرستاد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "bbcnews"، شرکت "سوری ستلایت تکنولوژوی" به عنوان یکی از مهمترین شرکتهای فعال در زمینه فناوری‌های فضایی در کشور انگلیس در گزارش جدیدی اعلام کرده‌است هزینه‌های سفرهای فضایی هم‌اکنون به اندازه‌ای کاهش یافته‌است که دولت انگلیس می‌تواند ارسال چنین کاوشگری به سطح قمر ماه را در نظر بگیرد.
بی بی سی همچنین افزود که "شورای تحقیقات نجوم و فیزیک ذرات" در انگلیس هم‌اکنون در حال بررسی ایده ارسال کاوشگرهای انگلیسی به سوی ماه است.
بر اساس نظریه‌های مطرح شده در این شورا، انگلیس می‌تواند در سالهای آینده دو کاوشگر بدون سرنشین را به سوی ماه ارسال کند. کاوشگر اول به نام "مون‌لایت" (moonlight) در مدار کره ماه قرار می‌گیرد و از مدار این قمر، چهار ابزار تحقیقاتی نیزه مانند را به سوی سطح ماه پرتاب می‌کند که این ابزار علمی اطلاعاتی نظیر زمین‌لرزه‌ها، حرکات پوسته و اطلاعاتی از این قبیل را جمع‌آوری می‌کنند.
چنانچه ماموریت کاوشگر "مون‌لایت" با موفقیت انجام شود، یک کاوشگر دیگر به نام "مون‌ریکر" (moonraker) به سوی ماه پرتاب می‌شود که این کاوشگر روی ماه فرود خواهد آمد و روی سطح این قمر مکانهای مناسب برای ساخت پناهگاه برای زندگی انسانها را جستجو خواهد کرد.
سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا "ناسا" چندی پیش اعلام کرده بود که این سازمان خواهان ساخت یک پایگاه دائمی برای حضور انسانها روی سطح ماه تا سال 2020 است.
"ملکوم ویکس" وزیر علوم کشور انگلیس نیز در گفت و گویی با شبکه خبری "بی‌بی‌سی" پیش‌بینی کرد برنامه‌های فضایی در سالهای آینده نقش اقتصادی مهمی در این کشور خواهند داشت.
به گفته "ویکس"، مزایای برنامه‌های فضایی نه تنها برای پیشبرد علم، بلکه از لحاظ اقتصادی نیز بسیار زیاد هستند و در قرن جاری توانایی‌های فضایی انگلیس به عنوان بخش مهمی از اقتصاد این کشور مطرح خواهند بود.
برنامه‌های فضایی انگلیس در سال 2003 و با شکست ماموریت کاوشگر سیاره مریخ "بیگل2" به شدت آسیب دیده‌است. این کاوشگر قرار بود با فرود روی سطح مریخ به جستجوی حیات روی سطح این سیاره اقدام کند اما در هنگام فرود روی سطح مریخ سقوط کرد و نابود شد.