سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا "ناسا" اعلام کرد نرمافزار نصب شده در دو روبات مریخپیمای خود را که از سال 2004 تاکنون روی سطح مریخ در حرکتند در سومین سالگرد فرود آنها روی سطح اینه سیاره، به روز میکند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت "jpl.nasa.gov" ، "جان کالاس" مدیر برنامه روباتهای کاوشگر سیاره مریخ در آزمایشگاه "جت پروپالشن" سازمان "ناسا" در کالیفرنیا اعلام کرد نرمافزار جدید که از زمین برای دو مریخپیمای "آپورچونیتی" و "اسپیریت" ارسال شده و روی آنها نصب میشود، توانایی پردازش تصاویر و نیز جهتیابی را در این روباتها بهبود میبخشد.
وی افزود که این دو مریخ پیما میتوانند با استفاده از نرمافزار جدید بدون وابستگی به مسئولان کنترل عملیات آنها در زمین، در هنگام حرکت روی سطح مریخ از ورود به مسیرهای خطرناک دوری کنند و در طوفانهای گرد و خاک این سیاره عملکرد بهتری داشته باشند.
سازمان "ناسا" در ژانویه سال 2004 دو مریخپیمای دوقلوی "آپورچونیتی" و "اسپیریت" را در دو سوی مختلف سیاره مریخ فرود آورد و این دو روبات کاوشگر از آن تاریخ تاکنون در حال حرکت روی مریخ و ارسال اطلاعات به زمین هستند.
"ناسا" در ابتدا 90 روز مریخی را برای مدت ماموریت اصلی این دو مریخپیما تعیین کرده بود، اما این مدت زمان تاکنون چندین بار تمدید شده و هماکنون این سازمان با به روزنگاری نرمافزارهای مورد استفاده این روباتها خواهان افزایش عملکرد آنها در آستانه چهارمین سال حضورشان روی سطح مریخ است.
هر روز مریخی 37 دقیقه از روزهای زمینی طولانیتر است.
از جمله مهمترین اکتشافات "آپورچونیتی" و "اسپیریت" در این مدت میتوان به کشف آثاری از وجود آب فراوان روی سطح مریخ دستکم در یک منطقه از سطح این سیاره در گذشتههای دور اشاره کرد.
هماکنون یکی از شش چرخ کاوشگر "اسپیریت" از کار افتاده اما این روبات همچنان در حال حرکت روی سطح مریخ است و روبات "آپورچونیتی" نیز خود را برای ورود به یک دهانه عمیق و بزرگ روی سطح مریخ به نام دهانه "ویکتوریا" آماده میکند.