مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
6307
|
واحد خبر مركز |
1401/05/25
313
|
چاپ
روسیه از ایستگاه فضایی آینده خود رونمایی کرد
سازمان فضایی روسیه(روسکاسموس) از ماکت ایستگاه فضایی آینده خود موسوم به "راس"(ROSS) پس از ترک ایستگاه فضایی بینالمللی رونمایی کرد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از isna و به نقل از انگجت، روسیه که چند سالی است ترک ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) را تکرار میکند، اکنون پس از حمله به اوکراین و اعمال تحریمهای بینالمللی علیه این کشور، در تصمیم خود مصممتر شده و در پی آن اکنون از ایستگاه فضایی آینده خود پس از خروج از ایستگاه فضایی بینالمللی رونمایی کرده است.
سازمان فضایی روسیه(روسکاسموس) اکنون مدلی از ایستگاه فضایی آینده خود را که در تصویر بالا مشاهده میشود، به اشتراک گذاشته است که رسانههای دولتی روسیه آن را "راس"(ROSS) نامیدهاند.
این ایستگاه فضایی در دو مرحله راهاندازی میشود که با چهار ماژول شروع میشود و با یک پلتفرم خدماتی به شش ماژول گسترش مییابد.
این ایستگاه میزبان ۴ فضانورد خواهد بود که به صورت چرخشی در آن اقامت خواهند داشت و طبق گزارشها، نظارت بهتری بر زمین نسبت به آنچه روسیه در حال حاضر از ایستگاه فضایی بینالمللی دریافت میکند، ارائه میدهد.
هنوز جزئیات بیشتری در مورد "راس" منتشر نشده و روسکاسموس تاریخ ساخت و پرتاب آن را اعلام نکرده است. اگرچه رسانههای دولتی روسیه ادعا میکنند که فاز اول این پروژه بین سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰ راهاندازی میشود و فاز دوم بین سالهای ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۵ راهاندازی خواهد شد.
بنابراین به نظر میرسد فاصله زیادی بین خروج روسیه از ایستگاه فضایی بینالمللی در سال ۲۰۲۴ و استقرار مجدد روسیه در مدار زمین وجود داشته باشد.
روسکاسموس در ماه ژوئیه خروج خود از ایستگاه فضایی بینالمللی را در واکنش به تحریمهای غرب و سایر اقدامات پس از حمله روسیه به اوکراین در ماه فوریه اعلام کرد. اگر این اقدام عملی شود، دو دهه حضور مشترک و دائمی آمریکا و روسیه در ایستگاه فضایی بینالمللی پایان خواهد یافت. البته روسیه اعلام کرده است که همچنان تا پایان سال ۲۰۲۴ به تعهدات خود عمل خواهد کرد و حتی قراردادی برای در اختیار قرار دادن صندلیهای پرواز فضایی با ایالات متحده دارد.
این کشور انگیزههای زیادی برای راهاندازی ایستگاه فضایی خود در سریعترین زمان ممکن دارد، چرا که عدم حضور روسیه در مدار زمین، توانایی این کشور را برای انجام مشاهدات زمینی و همچنین تحقیقات در فضای ریزگرانش محدود میکند. موضوع غرور ملی نیز وجود دارد. روسیه آخرین ایستگاه فضایی خودگردان خود موسوم به "میر" را در سال ۲۰۰۱ از رده خارج کرد.
اکنون "راس" نه تنها به روسیه کمک میکند که از جایی که متوقف شده است، به راه خود ادامه دهد، بلکه تلاشهای قبلی این کشور را نیز به ثمر خواهد نشاند.