ستارهشناسان چینی ۹ ستاره تکامل نیافته غنی از لیتیوم را شناسایی کردند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا و به نقل از چاینادیلی، ستارهشناسان با استفاده از بزرگترین تلسکوپ نوری چین، گروهی از ستارههای تکامل نیافته غنی از لیتیوم را (یک عنصر شیمیایی کلیدی که کیهانشناسی را به ساختار و تکامل ستارگان مرتبط میکند) کشف کردهاند.
گروهی از محققان رصدخانه ملی نجوم چین که زیر نظر آکادمی علوم چین فعالیت میکنند، با کمک تلسکوپ "LAMOST" ستاره جدید تکامل نیافته غنی از لیتیوم را کشف کردهاند که این تعداد بیش از دو برابر تعداد آنچه ستارهشناسان پیشتر کشف کردهاند، است.
محققان این مطالعه اظهار کردند که ستارگان تازه کشف شده سطوح غیرعادی بالایی از لیتیوم را دارا بودند که این امر نشان دهنده آن است که آنها باید سابقه غنیسازی لیتیوم (lithium enrichment) را تجربه کرده باشند.
بر اساس این مطالعه، محتوای لیتیوم این ۹ ستاره حدود سه برابر بیشتر از محتوای لیتیوم خورشید است و هفت مورد از این ستارگان، ستارههای چرخاننده سریع(fast rotators) هستند. اخترشناسان فرض میکنند که تجمع ماده پیراستارهای ممکن است عامل اصلی افزایش لیتیوم ستارگان باشد.
اگرچه مکانیسمهای غنیسازی لیتیوم در ستارگان تکامل نیافته به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته است، اما هنوز مشخص نیست. محققان در بیانیهای در روز سهشنبه خاطرنشان کردند که کشف ۹ ستاره جدید این گروه میتواند یک پیشرفت در این زمینه باشد.
LAMOST در سال ۲۰۰۸ برای جمعآوری امواج در طیفهای مختلف با کیفیت بالا و دادههایی که به اخترشناسان کمک میکند تا ترکیب شیمیایی، چگالی، جو و مغناطیس اجرام آسمانی را مطالعه کنند، به بهرهبرداری رسید. این تلسکوپ به دانشمندان کمک کرده تا سنگینترین سیاهچاله ستارهای و غول پیکرترین ستاره غنی از لیتیوم را کشف کنند.
برای تایید این اکتشافات، مطالعات بیشتری لازم است. محققان گفتند که بررسیهای آسمان توسط LAMOST اکتشافات بیشتری در مورد ستارگان تکامل نیافته غنی از لیتیوم ارائه میدهد.
یافتههای این مطالعه در مجله "The Astrophysical Journal Letters" منتشر شد.