مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
6204
|
واحد خبر مركز |
1401/02/07
697
|
چاپ
بازگشایی کپسول بازگشت ماموریت شنژو-۱۳
چین 10 روز پس از بازگشت موفقیت آمیز فضانوردانش به زمین، کپسول بازگشت ماموریت شنژو-۱۳ را گشود.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از isna و چاینا دیلی، بر اساس گزارش آژانس فضایی سرنشیندار چین(CMSA)، این کشور روز سهشنبه کپسول بازگشت سفینه فضایی سرنشین دار شنژو-۱۳ که سه فضانورد چینی را در تاریخ ۱۶ آوریل به زمین بازگرداند، باز کرد.
دانههای زراعی، کارت حافظه ۸K با کیفیت بالا که تصاویر و فیلمهای ثبت شده توسط فضانوردان در مدار را ذخیره میکند، تمبرهای یادبود و نقاشیهای نوجوانان هنگ کنگی از اقلام حمل شده توسط فضاپیما بودند که از کپسول برگشت خارج شدند.
آژانس فضایی سرنشیندار چین گفت: از زمان افتتاح پروژه فضایی سرنشیندار این کشور، چین به طور مداوم به کمک به اقتصاد ملی و معیشت مردم اهمیت داده است.
فضاپیمای شنژو-۱۳ از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در شمال غربی چین در ۱۶ اکتبر ۲۰۲۱ پرتاب شد.
"شنژو-۱۳" آخرین ماموریت سال گذشته میلادی برای ساخت ایستگاه فضایی بود که در روزهای گذشته فضانوردان آن به زمین بازگشتند. ایستگاه فضایی چین حداقل ۱۰ سال در فضا خواهد ماند، در حالی که انتظار میرود ایستگاه فضایی بینالمللی در سال ۲۰۳۰ به فعالیت خود پایان دهد.
چینیها قصد دارند در مجموع شش فضانورد را طی ماموریتهای "شنژو-۱۴" و "شنژو-۱۵" به ایستگاه فضایی "تیانگونگ" بفرستند. "هائو چون"(Hao Chun)، رئیس آژانس فضایی سرنشیندار چین اخیرا و پس از بازگشت فضانوردان ماموریت شنژو-۱۳ در یک نشست خبری، گفت: خدمه ماموریت "شنژو-۱۴" متشکل از سه فضانورد خواهد بود و آنها از مرکز پرتاب ماهواره "جیوچوان" در شمال غربی چین در ماه ژوئن به تیانگونگ خواهند رفت و به مدت شش ماه در آنجا کار خواهند کرد.
چین قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۲ ساخت ایستگاه فضایی خود را در مدار به پایان برساند. در مجموع شش ماموریت برای امسال برنامهریزی شده است که میتوان به پرتاب فضاپیمای باری تیانژو-۴ در ماه مه، فضاپیمای سرنشیندار تیانژو-۱۴ در ژوئن، ماژول آزمایشگاهی ونتیان در ماه ژوئیه و ماژول آزمایشگاهی منتیان در ماه اکتبر اشاره کرد. هنگامی که آنها به "تیانگونگ" متصل شوند، ایستگاه با ساختار T شکل کامل خواهد شد.