1403/09/03 - 20 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/23
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
6115 | واحد خبر مركز | 1400/12/25 580 | چاپ

دومین سخنرانی فضانوردان چینی از فضا

به گفته آژانس فضایی سرنشین دار چین، خدمه ماموریت شنژو۱۳ چین به زودی دومین سخنرانی خود را از ایستگاه فضایی تیانگونگ برای دانشجویان سراسر جهان ارائه خواهند کرد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از isna و چاینادیلی، این آژانس فضایی روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این سخنرانی در روزهای آینده برگزار خواهد شد و به صورت زنده در سراسر جهان پخش خواهد شد. فضانوردان به دقت برای این رویداد برنامه‌ریزی خواهند کرد و موضوعاتی را که از مردم درخواست می‌شود پوشش خواهند داد.
هم اکنون سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ چین در این ایستگاه فضایی حضور دارند. دو فضانورد مرد به نام‌های "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" و یک زن به نام "وانگ یاپینگ" سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ هستند. در ۱۶ اکتبر سال ۲۰۲۱، فضاپیمای "شنژو-۱۳" حامل سه فضانورد چینی سوار بر موشک "لانگ مارچ ۲‌اف"(که از خانواده موشک‌های لانگ مارچ است) از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در بیابان گبی در ساعت ۱۲:۲۳ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۵۳ به وقت تهران) به فضا پرتاب شد.
آنها در اولین سخنرانی خود به افراد نشان داده بودند که چگونه در داخل ایستگاه فضایی زندگی و کار می‌کنند. در آن سخنرانی گروه‌هایی از دانشجویان در پکن، نانینگ، در منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ و ونچوان در استان سیچوان و همچنین مناطق اداری ویژه هنگ کنگ و ماکائو در این سخنرانی و ارتباط ویدئویی شرکت کردند.
این اولین سخنرانی از سری کلاس تیانگونگ بود و هدف فضانوردان محبوبیت علم فضایی بود. ایستگاه فضایی چین حداقل ۱۰ سال در فضا خواهد ماند، در حالی که انتظار می‌رود ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال ۲۰۳۰ به فعالیت خود پایان دهد.
چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفته‌ترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین می‌چرخد، ایجاد کند.