عروس دریایی، دانه قهوه، جمجمه، شما در عکس امروز ناسا چه میبینید؟
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از isna و ناسا، بقایای یک ابرنواختر بزرگ به نام "حلقه ماکیان"(Cygnus Loop) در فاصله ۱۵۰۰ سال نوری از ما در طیف فرابنفش به رنگ آبی میدرخشد.
"حلقه ماکیان" یک بازمانده از یک ابرنواختر بزرگ(SNR) در صورت فلکی "ماکیان" است. برخی از قوسهای این حلقه با نام "سحابی پرده" شناخته میشوند که در طیف الکترومغناطیسی مرئی میتابند و تصاویر رادیویی، فروسرخ و پرتو ایکس، تمام این حلقه را آشکار کردهاند.
صورت فلکی "ماکیان" یا "دجاجه"(Cygnus) یکی از صور فلکی شمالی است که شبیه قویی است که در حال پرواز به سمت جنوب کهکشان راه شیری است.
"حلقه ماکیان" به جا مانده از یک انفجار بزرگ ستارهای است که بین ۵۰۰۰ تا ۸۰۰۰ سال پیش رخ داده است و به اندازه سه برابر ماه کامل در آسمان شب زمین گسترانیده شده است.
این تصویر نیز که میتوان آن را به شکلهای مختلفی از جمله عروس دریایی یا جمجمه انسان شباهت داد، در سال ۲۰۱۲ توسط تلسکوپ فضایی "کاوشگر تکامل کهکشانها"(Galaxy Evolution Explorer) گرفته شده است. این تلسکوپ فضایی برای مشاهده جهان در طول موجهای فرابنفش و برای اندازهگیری تاریخ شکلگیری ستارگان در کیهان طراحی شده است.