مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
5840
|
واحد خبر مركز |
1400/07/07
266
|
چاپ
شکوه شفق قطبی از منظر ایستگاه فضایی بینالمللی
"توماس پسکه" فضانورد فرانسوی آژانس فضایی اروپا اخیرا تصویری باشکوه از ایستگاه فضایی از شفق قطبی که به رنگ سبز و قرمز میدرخشد، ثبت کرده است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از isna و بیزینس اینسایدر، فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی هر روز شاهد چشم اندازهای بینظیری از زمین هستند اما یکی از پدیدههایی که همیشه باعث شگفتی آنها میشود شفق قطبی است.
توماس پسکه روز جمعه عکسی از شفق قطبی از جایگاه خود در ایستگاه فضایی بینالمللی و در فاصله ۲۵۰ مایلی بالاتر از سطح زمین به اشتراک گذاشت. این تصویر یکی از بهترین تصاویر ثبت شده از پدیده شفق قطبی است که تاکنون از ایستگاه فضایی بینالمللی گرفته شده است.
در این تصویر که پسکه در ۲۰ اوت آن را ثبت کرده میتوان حرکت نوارهای سبز که در سراسر کره زمین میدرخشند و در جو نزدیک به افق به سمت بالا حرکت میکنند و سپس در فاصلهای دورتر و جایی میان نورهای قرمز در حال محو شدن هستند را مشاهده کرد. در زیر این نمایش رنگارنگ، ابرها بر فراز اقیانوس حرکت میکنند.
پسکه در حساب کاربری خود در توییتر گفت: یک شفق قطبی دیگر، اما این شفق قطبی بسیار درخشان است. این ماه کامل است که قسمت سایه زمین را مانند روز، روشن میکند.
با این حال پسکه توضیح نداد این شفقهای قطبی دقیقا بر فراز کدام ناحیه از زمین پدید آمدهاند و آیا شفق قطبی شمالی یا شفق قطبی جنوبی هستند.
به طور کلی شفق قطبی نتیجه برخورد ذرات باردار خورشید با سیاره ما هستند. این ذرات توسط میدان مغناطیسی زمین به سمت قطبها رانده میشوند و سپس با ذرات موجود در جو ما برخورد پیدا میکنند.
علاوه بر فضانوردان گردشگران فضایی نیز موفق به رصد این پدیده زیبا شدهاند. اولین خدمه ماموریت گردشگری اسپیس ایکس در اوایل ماه جاری موفق به مشاهده شفق قطبی در مدار زمین شدند.
این ماموریت Inspiration۴ نام داشت و طی آن "هیلی آرکنو"(Haley Arceneaux)، "کریس سمبروسکی"(Chris Sembroski)، "سیان پروکتور"(Sian Proctor) به همراه "جارد آیزاکمن"(Jared Isaacman) میلیاردری که بودجه این سفر را تامین کرده بود به مدت سه روز به مدار زمین فرستاده شدند. جارد ایزاکمن در توییتر در پاسخ به تصویری که پسکه از شفق قطبی منتشر کرده بود گفت که او و دیگر خدمه این ماموریت نیز شفق قطبی را دیدهاند اما نه آن گونه که او موفق به مشاهده آن شده است.