1403/09/03 - 20 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/23
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
5814 | واحد خبر مركز | 1400/06/23 266 | چاپ

پنهان شدن یک "سیاه‌چاله کلان‌جرم" در قلب کهکشان راه شیری

سیاهچاله‎ای کلان‌جرم در قلب کهکشان راه شیری و جایی در میان گرداب عظیم و در حال چرخش گاز داغ، پنهان شده است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از isna، این منطقه متراکم مملو از ستاره، از طریق نور فروسرخ تلسکوپ‌های فضایی هابل و اسپیتزر قابل مشاهده است. تصاویری دقیق و باجزییات مانند این سبب می‎شوند تا شاهد توسعه ماموریت‌های بیشتری مانند تلکسوپ‌های فروسرخ در آینده باشیم.
تلسکوپ جیمزوب ناسا نیز تصاویری با وضوح بالا همانند هابل و در در طول موج فروسرخ مانند تلسکوپ فضایی فروسرخ اسپیتزر ثبت خواهد کرد. به نظر شما تلسکوپ فضایی جیمزوب در مورد کهکشان راه شیری ما چه چیزی را فاش خواهد کرد؟
تلسکوپ فضایی "جیمز وب" ناسا که پرتاب آن بارها به تاخیر افتاده بود یک قدم به سرویس‌دهی نزدیک‌تر شده است و به زودی در مدار قرار می‌گیرد.
آژانس فضایی ناسا قصد دارد این تلسکوپ را که تنها چند ماه از انجام آخرین آزمایش‌هایش در اواخر ماه اوت گذشته است در روز ۱۸ دسامبر سال ۲۰۲۱ به فضا بفرستد.
این تلسکوپ سوار بر موشک "آریان "۵ آژانس فضایی اروپا از پایگاه فضایی گویان فرانسه به مدار خواهد رفت.
انتظار می‌رفت تلسکوپ "جیمزوب" که در سال ۲۰۱۶ کامل به نظر می‌رسید در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شود اما این تلسکوپ با تاخیرهایی مواجه شد و همه‌گیری کووید-۱۹ نیز راه‌اندازی و ارسال آن به فضا را بیشتر به تاخیر انداخت. توسعه این تلسکوپ در سال ۱۹۹۶ آغاز شده بود و انتظار می‌رفت در سال ۲۰۰۷ مورد استفاده قرار بگیرد اما محققان برای مدتی ساخت آن را رها کردند و در سال ۲۰۰۵ طراحی تجهیزات آن را از سرگرفتند.
"جیمز وب" قرار است جایگزینی برای تلسکوپ فضایی هابل باشد. این تلسکوپ دارای آینه‌های بسیار بزرگ‌تر بوده که می‌تواند به کمک آن‌ها به کشف اولین کهکشان‌هایی که هابل حتی قادر به یافتن آن‌ها نبوده است بپردازد. تجهیزات "جیمز وب" باید در دمای به شدت پایین باقی بمانند تا در اندازه‌گیری‌های مادون قرمز آن تداخلی ایجاد نشود به همین دلیل این تلسکوپ مجهز به یک سپر خورشیدی بزرگ است.