1403/09/03 - 20 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/23
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
5381 | واحد خبر مركز | 1399/09/15 719 | چاپ

بارش شهابی جوزایی

ناسا اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام با انتشار ویدیویی خبرهای جالبی به علاقه‌مندان به فضا داد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از isna ، بارش شهابی جوزایی را از دست ندهید، اوج این بارش‌ شهابی زمانی است که آسمان در طول ماه نو تاریک تر می‌شود.
بارش شهابی جوزایی یکی از بزرگترین بارش‌های شهابی سالانه‌است که کانون بارش آن در صورت فلکی جوزا به نظر می‌رسد. این بارش شهابی، از زمانی که بشر آن را شناخته همیشه جز چند بارش شهابی بزرگ سال بوده و معمولاً بزرگ‌ترین بارش شهابی سال می‌شود. علاوه بر آن دو سیاره مشتری و زحل نسبت به دهه‌های گذشته به یکدیگر نزدیکتر به نظر خواهند رسید و انقلاب زمستانی فرا می‌رسد.
درست پس از غروب آفتاب در شامگاه ۲۱ دسامبر سال ۲۰۲۰(اول دی ۱۳۹۹)، سیاره‌های مشتری و زحل در آسمان شب برای اولین بار پس از ۸۰۰ سال، نزدیک‌تر از همیشه به یکدیگر ظاهر می‌شوند. طی روزهای آینده سیاره‌های مشتری و زحل در پدیده‌ای که آخرین بار در حدود ۸۰۰ سال قبل رخ داده است، از دید ناظران زمینی در فاصله بسیار نزدیک به یکدیگر قرار خواهند گرفت و در واقع یک مقارنه سیاره‌ای شکل خواهد گرفت. مشتری و زحل از شروع تابستان در آسمان زمین آغاز به نزدیک شدن به یکدیگر کرده‌اند و بین ۱۶ تا ۲۵ دسامبر(۲۶ آذر تا ۵ دی) فاصله آنها به اندازه یک پنجم قطر ماه کامل در آسمان شب زمین دیده خواهد شد. البته نه اینکه این دو سیاره واقعا به این میزان به هم نزدیک شوند، بلکه از دید ما ناظران زمینی اینگونه به نظر می‌رسند.