محققان دریافتند که انفجارهای نادر ستارهای، باعث ایجاد نیمی از کلسیم کیهان شدهاند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از isna
و دیلیمیل، تحقیقات جدید نشان میدهد که انفجارهای ستارهای، نیمی از کلسیم جهان را تولید کرده است که شامل کلسیم موجود در استخوانها و دندانهای ما میشود.
انفجارهای منحصر به فرد به نام "ابرنواخترهای غنی از کلسیم"، در دنیای علمی کمتر شناخته شده بود. اما یک بررسی جدید، به ماههای آخر زندگی یک ستاره و انفجار آن، نگاهی اجمالی کرده است.
ستارهها کلسیم تولید میکنند اما ابرنواختر سرشار از کلسیم مقدار زیادی از مواد غذایی تمام موجودات زنده را تنها در چند ثانیه تولید میکند.
محققان اخیرا فاصله ابرنواختر " SN ۲۰۱۹ehk" از زمین را ۵۵ میلیون سال نوری تخمین زدهاند.
ابرنواختری که بیشترین کلسیمی که تاکنون در یک رویداد اخترفیزیکی رخ داده را ساطع کرده است.
"وین جاکوبسان گالن"( Wynn Jacobson-Galan)، محقق ارشد پروژه از دانشگاه نورثوسترن گفت: با مشاهده آنچه که در این ابرنواختر رخ داده است، ما به چیزهایی رسیدیم که تاکنون ناشناخته بود.
تیم تحقیقاتی این پروژه دریافتند که " SN ۲۰۱۹ ehk " بیشترین کلسیمی را تولید کرده که تاکنون در یک رویداد کیهانی رخ داده است.
"ایلان ماسک" بنیانگذار و مدیرعامل اسپیس ایکس گفت که این شرکت قبل از ارائه حداقل پوشش اینترنتی ممکن، به ۴۰۰ تا ۸۰۰ ماهواره استارلینک در مدار نیاز دارد. با نزدیک شدن این شرکت به هدف خود، اسپیس ایکس اعلام کرده است که برنامه بتای خود را گسترش می دهد و طی آن، خدمات خود را برای در دسترس بودن جهانی نهایی آزمایش می کند.
البته کارهای دیگری نیز وجود دارد که اسپیس ایکس در تلاش است با انجام آنها پروژه استارلینک را به بهره برداری کامل برساند. اخیراً این شرکت از کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده برای نصب حداکثر یک میلیون ترمینال کاربری تأییدیه گرفته است.