1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
506 | اخبار | 1385/06/11 709 | چاپ

قرارداد ساخت نسل بعدی فضاپیماها اجرایی شد

کنسرسیومی به رهبری شرکت صنایع هوایی "لاکهید مارتین" قرارداد ساخت نسل بعدی سفینه‌های فضایی که انسان را به ماه خواهد برد، دریافت کرده است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى به نقل از سایت " بی.بی.سی"، آژانس فضایی آمریکا (ناسا) قراردادی چند میلیارد دلاری را برای توسعه فضاپیمای "اورایون" که جانشین شاتل فضایی خواهد شد به این شرکت خصوصی سپرده است.
ناسا قصد دارد طرح فضاپیماهای بالدار مانند شاتل را کنار بگذارد و به طرح قدیمی‌تر فضاپیماهای کپسول مانند که اولین بار آمریکایی‌ها را به فضا برد بازگردد.
لاکهید مارتین( (Lockheed Martin‬برای بردن این مناقصه گوی سبقت را از طرح پیشنهادی مشترک شرکت‌های "نورتراپ گرومن" و "بوئینگ" برد.
نخستین سفینه "اورایون" در سال ‪ ۱۳۹۳) ۲۰۱۴‬شمسی) یا به فاصله کوتاهی پس از آن پرواز خواهد کرد و این فضاپیماسوار بر یک راکت یک بار مصرف به نام "آرس" (‪ (Ares‬که ناسا در حال توسعه آن است پرتاب خواهد شد.
دو نمونه از این راکت در حال طراحی است، یکی برای بلند کردن اورایون و شش سرنشین آن و دیگری برای انتقال ماژول خدماتی و سایر تجهیزاتی که برای انجام ماموریت به ماه لازم است.
ناسا در این اندیشه است که محموله دو راکت در مدار زمین به یکدیگر وصل شده و سپس راهی ماموریت ماه شود.
شرکت لاکهید مارتین بزرگترین پیمانکار در زمینه تجهیزات دفاعی است و همچنین ماهواره‌های نظامی و تجاری می‌سازد و راکت‌های اطلس نیز تولید این شرکت است.
سیاست‌های فضایی آمریکا از زمان فاجعه انهدام شاتل کلمبیا در سال ‪۲۰۰۳‬ تغییر کرده است.
در این حال روسیه و اروپا نیز سرگرم بررسی راه‌های توسعه یک سیستم حمل و نقل تازه برای بردن انسان به فضا هستند. آنها هم‌اکنون مشغول انجام مطالعه‌ای مشترک در مورد عملی بودن برنامه‌ای هستند که بر اساس آن بهترین جنبه‌های کپسول روسی سویوز با فناوری راکت آریان، متعلق به اروپا، ترکیب خواهد شد.