اخیرا دانشمندان تصاویر متحرک شگفتانگیزی از سطح سیاره سرخ ایجاد و منتشر کردهاند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و ژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، دانشمندان برای درک اینکه چه شرایطی بر تپههای ماسهای سیاره مریخ تاثیر میگذارد، تصاویر متحرک جالبی را ایجاد کردهاند.
دانشمندان از دادههای "مدارگرد شناسایی مریخ" (Mars Reconnaissance Orbiter) ناسا برای ایجاد تصاویر متحرک از تپههای ماسهای در مریخ استفاده کردند.
پژوهشگران امیدوارند تا توسط این تصاویر بتوانند درک خود را از شرایط مریخ و چگونگی حرکت تپهها در مناطق مختلف مریخ افزایش دهند.
آنها دریافتند که بیشترین ریزش تپههای ماسهای در منطقه قطب شمالی مریخ مشاهده میشود و در آنجا به دلیل وزش باد، تپهها بسیار حرکت میکنند. این تپهها در اطراف دهانههای برخوردی مانند "هلاس" (Hellas) و "ایسیدیس پلانیتیا" (Isidis Planitia) قرار دارند. دهانه برخوردی در ستارهشناسی به فرورفتگی، حفره یا گودالی در خاک اجرام آسمانی که در اثر برخورد شهابسنگ پدید آمده باشد، گفته میشود. مدارگرد شناسایی مریخ به دانشمندان کمک شایانی در جمعآوری این دادهها کرد. به گفته دانشمندان فرارهای فصلی (یخبندان CO2 / H2O) و یخهای زمینی در عرضهای بالاتر نقش مهمی در تحرک ماسهها ایفا میکنند.
مدارگرد شناسایی مریخ (MRO – Mars Reconnaissance Orbiter) یک فضاپیمای چندمنظوره ناسا است که برای شناسایی و اکتشاف مریخ از روی مدار، طراحی شدهاست.
مدارگرد شناسایی مریخ شامل یک دسته از افزارهای علمی از قبیل دوربینها، طیفسنجها و رادار هستند که برای کاوش زمینچهرها، چینهشناسی، کانیها و یخ مریخ هستند که اینها راه را برای فضاپیماهای آینده با نشاندادن چگونگی وضع هوای روزانه و سطوح، عوامل بالقوه سطوح فرود و میزبانی ارتباطات جدید از راه دور باز میکنند. سامانه ارتباط از راه دور مدارگرد شناسایی مریخ از همه ماموریتهای میانسیارهای پیشین اطلاعات بیشتری را به زمین فرستادهاست و این مدارگرد بیشترین توانایی ایستگاه بازپخش ماهوارهای را برای ماموریتهای آینده خواهد داشت.