1403/09/03 - 20 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/23
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
4829 | واحد خبر مركز | 1398/11/15 473 | چاپ

انتشار تصاویر واضح از محل سقوط مریخ‌نورد "شیاپارلی"

فضاپیمای "مدارگرد شناسایی مریخ" ناسا عکس‌هایی جدید از محل سقوط سطح‌نشین "شیاپارلی" در مریخ، به زمین ارسال کرد.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، این فضاپیما عکس‌های به جا مانده از محل سقوط سطح‌نشین "شیاپارلی"(Schiaparelli) آژانس فضایی اروپا را به زمین فرستاد.

فرودگر "شیاپارلی" در تاریخ ۱۹ اکتبر سال ۲۰۱۶ میلادی روی سطح مریخ سقوط کرد. در تصویر جدید منتشر شده، نقطه سقوط این سطح‌نشین به رنگ سیاه قابل مشاهده است که اطراف آن از ماسه‌های قرمز رنگ احاطه شده است.

فرودگر "شیاپارلی" که با هدف بهبود و ارائهٔ فناوری فرود بر سطح مریخ به "آژانس فضایی اروپا" و "روسکاسموس" ساخته شده بود در مامویت خود شکست خورد.

تصاویری که از محل سقوط "شیاپارلی" منتشر شده سه سال پس از وقوع این اتفاق و توسط دوربین "HiRISE" فضاپیمای"مدارگرد شناسایی مریخ" ثبت شده است.

با وجودی‌ که شیاپارلی، همزمان و همراه با "مدارگرد ردیاب گاز اگزومارس"( TGO) به مریخ رفت، شکست خورد ولی "مدارگرد ردیاب گاز اگزومارس" همچنان به ماموریت خود ادامه می‌دهد و از "شیاپارلی" چیزی به جز یک لکه سیاه باقی نمانده است.

تصاویر مذکور در سال گذشته گرفته شده‌اند و در مقایسه با عکس‌های اولیه این محل بسیار واضح‌تر هستند.



در تصاویر جدید منتشر شده از محل برخورد "شیاپارلی" دو نقطه روشن هم دیده می‌شود.

" آژانس فضایی اروپا" و "روسکاسموس" که مسئول شکست ماموریت "شیاپارلی" هستند، قرار است کاوشگر "روزالیند فرانکلین"(Rosalind Franklin) را به عنوان بخشی از مرحله بعدی پروژه "اگزومارس"( ExoMars) به فضا پرتاب کنند.

سازمان فضایی اروپا، این نام را به افتخار "روزالیند فرانکلین"(Rosalind Franklin)، دانشمند بزرگ انگلیسی، برای مریخ‌نورد خود انتخاب کرده است.