به دنبال مشکلات اقتصادی روسیه از یک سو و بهره برداری آمریکا از سفینههای ساخت شرکتهای خصوصی آمریکایی، سازمان فضایی این کشور مجبور است برای فرار از تنگناها بار دیگر به آموزش و برنامهریزی برای سفر اتباع کشورهای دیگر با سایوز به ایستگاه فضایی بینالمللی در چارچوب گردشگری فضایی دست بزند و افرادی را به فضا بفرستد که فضانوردان حرفهای نیستند و با نام کیهاننورد مهمان و یا گردشگر فضایی شناخته میشوند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا؛ بر پایه چنین برنامهای، سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس) و شرکت آمریکایی اسپیس ادونچرز(Space Adventures)، قراردادی را برای پروازهای فضایی کوتاه مدت به ایستگاه بینالمللی فضایی امضا کردند که بر اساس آن دو فضانورد غیرحرفهای با ناو کیهانی سایوز طی سه سال آتی به فضا سفر خواهند کرد. طبق این قرارداد، شرکت اسپیس ادونچرز تعهد داده طی سال ۲۰۱۹ دو نفر را به روسکاسموس معرفی کند تا در مرکز آموزشهای فضایی گاگارین آموزش ببینند و قبل از پایان سال ۲۰۲۱ به ایستگاه بینالمللی فضایی پرواز کنند.
اسپیس ادونچرز سابقهای طولانی در همکاری با روسها برای اعزام گردشگران فضایی دارد و این کار را از سال ۲۰۰۱، با معرفی دنیس تیتو اولین گردشگر فضایی آغاز کرد. طی این مدت، ۷ نفر با برنامه ریزی این شرکت به عنوان گردشگری فضایی با ناو های کیهانی سایوز به فضا رفتند و از ایستگاه بینالمللی فضایی بازدید کردند که از جمله میتوان به انوشه انصای اشاره کرد.
در این بین میتوان از چارلز سایمونی نام برد که دو بار به فضا رفته است. هنوز معلوم نیست که این افراد چه کسانی هستند و چه مبلغی برای این سفر که یک هفته تا ۱۰ روز طول میکشد خواهند پرداخت اما اطلاعات درز کرده در مورد آخرین کسی که داوطلب این سفر شده بود نشان میدهد مبلغ دریافتی روسها کمتر از ۵۰ میلیون دلار نیست.