1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
4565 | واحد خبر مركز | 1397/11/09 685 | چاپ

اطلاع از ارتفاع پرتابی "پیام" در ۳۰۰ ثانیه فعالیت GPS ایرانی

مدیر پروژه ماهواره "پیام" دانشگاه امیرکبیر درباره این ماهواره گفت: در ۳۰۰ ثانیه (۵ دقیقه) GPS ماهواره داده‌هایی ارسال شد که متوجه شدیم ماهواره تا چه ارتفاعی پرتاب و در کجا متوقف شده است.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، سید مصطفی صفوی امروز در پنلتخصصی طراحی ماهواره که همزمان با اولین همایش "ملی فناوری فضایی و کاربردهای آن" در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با اشاره به خاطره بازید دانشجویان از یک نیروگاه در قبل از انقلاب، افزود: ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاه و اعتماد به نیروهای داخلی، منجر به دستاوردهای کنونی در عرصه فضا شده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در طراحی و ساخت ماهواره پیام، خاطر نشان کرد: هر زمان که موضوع همکاری مطرح می‌شود، پروژه "پیام" با حضور ۱۶ عضو هیأت علمی از دانشکده‌های مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و صنایع مثال زده می‌شود.

وی با بیان این‌که در این پروژه حدود ۱۹۵ دانشجوی دکتری و کارشناشی ارشد مشارکت داشتند، اظهار کرد: یکی از بهترین دستاوردهای ما در این پروژه همکاری است که میان بخش‌های مختلف ایجاد شد.

صفوی با اشاره به همکاری دانشگاه امیرکبیر با شرکت‌های فعال در حوزه فضایی، ادامه داد: ما هر زمان به تستی نیاز داشتیم، در اختیار ما قرار می‌گرفت و این امر به دلیل هماهنگی‌هایی است که سازمان فضایی ایجاد کرده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر اضافه کرد: ماهواره پیام با ۳۰۰ ثانیه‌ای که فعال شده بود، GPS ساخت محققان ایرانی اطلاعات و دیتاهای لازم را داد و ما از این طریق متوجه شدیم ماهواره تا چه ارتفاعی پرتاب و در کجا متوقف شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه استخدام همه فارغ‌التحصیلان از سوی دولت تصور اشتباه است، افزود: لازم است دولت با میدان دادن به فارغ‌التحصیلان زمینه را برای توسعه کسب و کارهای دانش پایه ایجاد کند و این بزرگترین حمایت از پتانسیل نیروی انسانی است.

صفوی خاطر نشان کرد: علی‌رغم تحریم‌های انجام‌شده پتانسیل‌های خوبی در کشور ایجاد شده است.