سازمان ملی فضایی چین اعلام کرد کاوشگر 'چانگ e-۴' این کشور بعد از فرود موفقیت آمیز در کره ماه، نخستین عکس از نیمه پنهان ماه را ارسال کرد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و يژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایرنا، سازمان فضایی چین افزود این کاوشگر ساعت ۱۰:۲۶ دقیقه امروز (پنجشنبه) به وقت پکن با موفقیت در طول جغرافیایی ۱۷۷.۶ درجه و عرض جغرافیایی ۴۵.۵ درجه جنوبی در سمت چپ ماه فرود آمده است.
این کاوشگر چینی ۱۷ آذر امسال در مرکز پرتاب ماهواره شهر 'شی چانگ' چین به فضا پرتاب شد و سفر خود به کره ماه را آغاز کرد.
پرتاب این ماه پیما یکی از مهمترین اقدامات علمی و فضایی چین محسوب میشود تا بتواند بخشهایی ناشناختهتر از کره ماه را که در دید نیست، مورد بررسیهای علمی قرار دهد و کاوشهای تازهای داشته باشد و نهایتا برنامه فضایی این کشور را تکمیل کند.
نقطه دور که بخش تاریک ماه نیز نامیده میشود از زمین دور است و برای همین دید کافی برای مشاهده آن وجود ندارد و نسبتا برای بشر ناشناخته است و برخلاف بخش دیگر آن که فرودهایی روی آن انجام شده است، میتواند حاوی اطلاعات مهمی برای برنامههای فضایی آینده باشد.
این کاوشگر برای آزمایشهای علمی فضایی چین در آینده کاربرد فراوانی خواهد داشت.
دانشمندان فقط نگران حفظ ارتباط با این کاوشگر بودند، زیرا بر این باورند موانعی وجود دارد که باعث میشود پس از فرود این کاوشگر روی نیمه تاریک ماه، ارتباط با آن ناگهان متوقف و قطع شود.
برای همین بود که چین در ماه میامسال ماهوارهای به نام 'چویه چیایو' را پرتاب کرد که در فاصله ۴۰۰ هزار کیلومتری از زمین در مدار قرار دارد و بین کره زمین و کره ماه است تا بتواند علایم و سیگنالهای کاوشگر را به زمین انتقال دهد.
چین در حال تکمیل برنامه راه ابریشم نوین است و پرتابهای فضایی از این دست به همراه ماهوارههایی که در مدار زمین قرار گرفته است باعث خواهد شد تا کشورهای این حوزه بتوانند از خدمات سامانه موقعیت سنجی 'بیدو' چین در آینده بهرهمند شوند.