درتاریخ ۳۰ اوت ۲۰۱۸ میلادی، یک حفره در فضاپیمای سایوز ایجاد شد که یکی از فضانوردان روسیه به تازگی علت ایجاد این حفره را اعلام کرده است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلیمیل، تقریبا ۴ ماه از زمانیکه فضانورد ایستگاه فضایی بینالمللی متوجه وجود یک سوراخ در ناو سایوز شد، میگذرد.
در نیمه شب ۳۰ ماه اوت گذشته، مسئولان مرکز هدایت پرواز متوجه شدند فشار هوا در آن ایستگاه تا حدودی کاهش یافته است. صبح روز بعد به هر شش فضانورد ساکن ایستگاه دستور داده شد که به دنبال جستجو و یافتن منبع نشت هوا باشند و مشخص شد منشاء این مشکل سوراخی ۲ میلیمتری در بخش مداری سایوز است. سوراخ بلافاصله از داخل گرفته و فشار هوا به حال عادی بازگشت.
حال، فضانوردی که به وجود این سوراخ پی برد اظهار کرده که این حفره از داخل فضاپیما ایجاد شده و در بدنه سایوز دریل شده است.
"اولگ کانوننکو"( Oleg Kononenko) و "سرگئی پروکوپیف"( Sergey Prokopyev) فضانوردان "سازمان فضایی روسیه" برای رفع این مشکل به پیادهروی فضایی پرداختند و نمونههایی را برداشتند که روسیه به تازگی به بررسی آنها پرداخته است.
این راهپیمایی که دویست و چهاردهمین عملیات خارج از ایستگاه فضایی بینالمللی بشمار میرفت، پس از هفت ساعت و ۴۵ دقیقه، یک ساعت و ۱۴ دقیقه بیشتر از زمان برنامه پیشبینی شده پایان یافت و فضانوردان سالم، به ایستگاه فضایی بینالمللی بازگشتند.
سرگئی پروکوپیف و دو همکار دیگرش هفته گذشته به زمین بازگشتند و به ماموریت ۱۹۷ روزه خود در ایستگاه فضایی پایان دادند.
فضانوردان برای رفع حفره از از ابزارهایی مانند چاقوی بلند بسیار تیز و قیچی استفاده کردند.
پروکوپیف در گفتوگو با رسانه اعلام کرد که نقطه آغازی ایجاد حفره داخل کپسول سایوز بوده است.
روسکاسموس علت ایجاد این حفره را دریلکاری اعلام کرد و ادامه داد، ممکن است این سوراخ در زمان ساخت کپسول ایجاد شده باشد و یا در مدار زمین ایجاد شده باشد.
این در حالی است که پروکوپیف گفت: ممکن است این حفره توسط یکی از فضانودران ایجاد شده باشد. ولی نسبت به فضانوردان ما بدبین نباشید.