مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
443
|
اخبار |
1385/01/28
819
|
چاپ
نخستین تلسکوپ نوری برای جستجوی موجودات فضایی در هاروارد نصب شد ـ 28
بهره برداری از یک تلسکوپ نوری جدید که فقط برای ردیابی علایم نوری تمدنهای فرا زمینی طراحی شده است، در رصدخانه دانشگاه "هاروارد" در ایالت "ماساچوست" آمریکا آغاز شد.
به گزارش روز دوشنبه پایگاه اینترنتی بیبیسی، این تلسکوپ که بطور بیوقفه تمام 12 ماه سال فعال خواهد بود، تمامی بخش قابل مشاهده راه شیری از نیمکره شمالی زمین را رصد خواهد کرد.
دانشمندان با شروع بکار این پروژه اکتشافی که "ستی" (Seti) نام دارد، امیدوارند در کاوشهای کیهانی نشانههایی از تمدنها و فناوری احتمالی ساخت دست موجودات فضایی را بیابند.
برخی کارشناسان معتقدند که احتمال استفاده موجودات فضایی از نور برای برقراری ارتباط ، از احتمال استفاده آنها از علایم رادیویی بیشتر است.
این تلکسوپ تازه که دارای آینهای به قطر 8/1 متر است، نخستین تلسکوپ اختصاصی "مرکز مطالعات موجودات فضایی" در جهان است که در مرکز مطالعات علوم فیزیک نجومی در رصدخانه دانشگاه هاروارد در "اوک ریج" نصب شده است.
"بروس بتس"، مدیر پروژههای "انجمن سیارهای" که هزینه ساخت این تلسکوپ را تامین کرده است گفت: ساخت این تلسکوپ، نمایانگر یکی از لحظات نادر در تلاشهای علمی است که جهشی بزرگ را در عرصه علم ممکن میکند.
وی افزود: ارسال علایم لیزری در پهنه کیهان، روشی کاملا منطقی برای موجودات فضایی جهت برقراری ارتباط است اما ما تاکنون برای دریافت چنین علایمی مجهز نبودیم.
ستاره شناسان از دهه1960تاکنون با کمک رادیوتلسکوپها در جستجوی علایمی بودهاند که احتمال میدهند توسط موجودات هوشمند فرا زمینی ارسال شده باشد اما برخی دانشمندان معتقدند که تمدنهای فرا زمینی ممکن است برای برقراری تماس از علایم نوری استفاده کنند.