روابط عمومی شرکت صنایع موشکی و فضایی "انرگیا" اعلام کرد که متخصصان این شرکت در بایکونور کار پیکرهبندی ناو کیهانی سایوز ام.اس-۱۱ به حلقه اتصالی موشک سایوز-اف.گ را در ساختمان ۲۵۴ فضایی بایکونور با موفقیت به پایان رساندند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا؛ این حلقه جزء اصلی رهاسازی سفینه در مدار زمین از طبقه نهایی موشک سایوز اف.گ بشمار میرود. به همین دلیل اتصال آن با سفینه سایوز از حساسیت ویژه برخوردار است.
از سوی دیگر سرویس خبری روسکاسموس اعلام کرد خدمه جدید که قرار است با ناو کیهانی سایوز ام.اس- ۱۱ راهی ایستگاه فضایی بینالمللی شوند، تحت الگوی "کوتاه مدت" پرواز میکند، یعنی باید طی شش ساعت به ایستگاه برسند.
در گذشته سرنشینان ناو سایوز, باید بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از پرتاب خود را به ایستگاه فضایی بینالمللی میرساندند اما مدتی است که خط سیر رسیدن به این مجتمع با محاسبات جدید عوض شده و سفینههای سایوز از طریق "راه میانبر" ظرف ۶ ساعت خود را به ایستگاه میرسانند.
سرنشینان ناو کیهانی سایوز ام.اس- ۱۱ عبارتند از کیهان نورد روسکاسموس اولگ کانوننکو، فضانوردان ناسا آنه مکلین و فضانورد آژانس فضایی کانادایی و دیوید سن ژاک.
پرتاب ناو کیهانی سایوز ام.اس-۱۱ برای ساعت ۱۴:۳۱ روز ۳ دسامبر(به وقت مسکو) برنامهریزی شده است و پهلوگیری آن با ایستگاه فضایی بینالمللی در ساعت ۲۰:۳۶ همان روز صورت خواهد گرفت. این عملیات قرار بود در روزهای پایانی ماه دسامبر انجام شود اما با توجه به حادثه پرتاب موشک سایوز-اف.گ، آن را به ۳ دسامبر منتقل کردند.
ناو کیهانی سایوز ام.اس-۱۰ در ۱۱ اکتبر، مدت کوتاهی پس از پرتاب از بایکونور به علت برخورد یکی از بلوکهای جانبی مرحله اول به مرحله دوم موشک حامل در مرحله جداسازی, از مسیر پیشبینی شده منحرف و به زمین برگشت.
چون سیستم نجات اضطراری سفینه سایوز به درستی کار خود را انجام داد خوشبختانه در این حادثه آوچینین و هیگ سرنشینان سفینه آسیبی ندیدند. این نخستین حادثه در ۳۵ سال اخیر ضمن پرتاب یک ناو سرنشیندار سایوز بود.