مرکز گوئیژو در جنوب غربی چین از فناوری "سنجش از راه دور" برای نظارت بر عملکرد "تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری"(FAST) که بزرگترین تلسکوپ رادیویی در جهان است، استفاده کردند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا وبه نقل از چاینادیلی، اداره منابع طبیعی استان گوئیژو گفت: به منظور اطمینان حاصل کردن از اینکه تلسکوپ "فست" درست عمل میکند و تحت تاثیر محیط الکترومغناطیسی قرار ندارد، از فناوری سنجش از راه دور استفاده کردیم. فناوری سنجش از راه دور در منطقه radio-quiet قرار دارد. radio-quiet در ۳۰ کیلومتری تلسکوپ فست و جایی که فرکانسها و قدرت رادیویی به شدت محدود است، نصب شده است.
radio-quiet منطقهای است که انتقال رادیویی به منظور محافظت از یک تلسکوپ رادیویی یا یک ایستگاه ارتباطات از تداخل فرکانس رادیویی، محدود شده است.
سنجش از دور دانش و فن جمعآوری اطلاعات از اشیای روی سطح زمین، بدون حضور فیزیکی در محل است.
سنجش از دور شامل اندازهگیری و ثبت انرژی بازتابی از سطح زمین و جو پیرامون آن از یک نقطه مناسب بالاتر از سطح زمین است. پرتوهای بازتابی که از نوع امواج الکترومغناطیس هستند، میتوانند دارای منابع گوناگونی همانند پرتوهای خورشیدی، پرتوهای حرارتی اجسام یا حتی پرتوهای مصنوعی باشند.
تلسکوپ کروی با دیافراگم ۵۰۰ متری که تیانیان(چشم آسمان) نیز نامیده میشود، یک تلسکوپ رادیویی است. این تلسکوپ در کوهستانهای استان گوئیژو در جنوب غربی کشور چین ساخته شده است. قطر فیزیکی بشقاب این تلسکوپ ۵۰۰ متر و قطر موثر آن ۳۰۰ متر است. ساخت این تلسکوپ حدود پنج سال طول کشیده است. تلسکوپ مذکور فعالیت خود را از ماه سپتامبر ۲۰۱۶ آغاز کرده اما فعالیت رسمی آن از سال ۲۰۱۹ آغاز خواهد شد.
ساخت این تلسکوپ برای نخستین بار در سال ۱۹۹۴ پیشنهاد شد. طراحان تلسکوپ گوئیژو میگویند که این تلسکوپ رادیویی میتواند اجرام آسمانی ناشناس را جستجو و به درک بهتر منشا هستی کمک کند. به گفته دانشمندان این پروژه، از این تلسکوپ رادیویی همچنین میتوان برای جستجوی نشانههای زیست فرازمینی استفاده کرد.
ایستگاههای رادیویی، امکانات ارتباطی و پستهای ولتاژ بالا در این منطقه نظارت خواهد شد. این نظارت چهار مرتبه در سال انجام خواهد شد.