1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
4316 | واحد خبر مركز | 1397/08/07 814 | چاپ

روسکاسموس به دنبال ساخت موشک فوق‌سنگین ۱.۵ تریلیون روبلی

دیمیتری راگوزین رئیس سازمان فضایی روسیه روسکاسموس اعلام کرد که تمام تیم‌های علمی و فنی این سازمان را برای طراحی و ساخت یک موشک فوق‌العاده سنگین بسیج خواهد کرد.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، راگوزین همچنین در توییتر خود نوشت: "تمام تیم‌های طراحی روسکاسموس در توسعه یک موشک فوق‌العاده سنگین شرکت خواهند کرد که با کمک آن روسیه برنامه تحقیق و اکتشاف ماه را آغاز کند."

بنا به گفته راگوزین شرکت فناوری و صنایع موشکی و فضایی "انرگیا" روز شنبه پیشنهادهای مربوط به مشخصه‌های فنی موشک جدید و برنامه زمان‌بندی توسعه و ساخت آن را مورد بررسی قرار داد.

موشک فوق‌العاده سنگین روسیه، با توجه به برنامه‌های مورد نظر سازمان فضایی این کشور، در مرحله اول باید بتواند محموله‌هایی به وزن بیش از ۷۰ تن را در مدار میانی زمین قرار دهد. اما هدف اصلی ساخت آن، حمل محموله و پرواز در فضای دورتر، به ویژه ماه، مریخ و حتی فراتر از آن است.

برنامه ریزی شده است که زیرساخت‌های پرتاب این موشک در پایگاه فضایی واستوچنی در سال ۲۰۲۶ آغاز و اولین پرتاب در سال ۲۰۲۸ انجام شود.

بنا به گفته کارشناسان شرکت فناوری و صنایع موشکی و فضایی انرگیا در ساخت موشک فوق سنگین وزن، حداکثر استفاده از پیشرفته‌ترین روش‌ها و فناوری‌ها خواهد شد. همچنین قرار است در این موشک از عناصر و فناوری‌های موشک رده متوسط سایوز ۵ استفاده گردد.

براساس محاسبات روسکاسموس، ساخت این موشک و زیرساخت‌های آن حدود ۱.۵ تریلیون روبل هزینه در بر خواهد داشت.

روسیه تجربه خوبی در طراحی و ساخت موشک‌های فوق سنگین دارد و قبل از فروپاشی شوروی موشک نیرومند انرگیا را ساخته بود که گرچه تنها دو طبقه بود اما دو هزار تن وزن داشت و می‌توانست بیش از یک صد تن بار را به مدار حمل کند در حالی که هزینه ساخت آن به حدود یک دهم انواع دیگر می‌رسید.

اولین پرتاب انرگیا در ۱۵ مه ۱۹۸۷ انجام شد. در دومین پرتاب انرگیا در سال ۱۹۸۸ کیهان پیمای بوران را در مدار قرار داد.

به رغم توانایی‌های فوق‌العاده موشک انرگیا، این بالابر توانمند بعد از فروپاشی شوروی به دلیل مشکلات مالی روسیه بکلی کنار گذاشته شد.