یک گروه بینالمللی از ستارهشناسان موفق به کشف ابرکهکشان جدیدی شدهاند که جرم آن بسیار بیشتر از جرم خورشید است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلیمیل، این ساختار بزرگ موسوم به "هایپریون" (Hyperion)، یک ابرخوشه کهکشانی است که از هزاران کهکشان تشکیل شده و احتمال میرود حدود 2.3 میلیارد سال پس از "بیگ بنگ" شکل گرفته باشد.
به گفته متخصصان، این ابرکهکشان، جرم و اندازه شگفتآوری دارد. آنها هایپریون را با کمک اسپکتروگراف "ویموس" (VIMOS) مشاهده کردهاند که در "رصدخانه جنوبی اروپا" (ESO) قرار دارد.
این گروه پژوهشی باور دارد که هایپریون، بزرگترین ساختار کشف شده در جهان است. "الگا کوچیاتی" (Olga Cucciati)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: این نخستین بار است که چنین ساختار بزرگی در چنین طیف بالایی مشاهده میشود. دیدن کهکشانی که تکامل آن، از دوره جوانی این جهان آغاز شده، هیجانانگیز است.
به گفته پژوهشگران، ممکن است این ابرکهکشان در ساختاری شبیه به دیگر اجسام بزرگ آسمانی و در کهکشان محلی شکل گرفته باشد.
"کوچیاتی" افزود: بررسی ساختار هایپریون و مقایسه آن با ساختارهای کنونی مشابه، امکان درک تکامل آن در گذشته و آینده را برای پژوهشگران فراهم میکند و به آنها امکان میدهد مدلهای شکلگیری ابرخوشههای کهکشانی را به چالش بکشند. درک این غول کهکشانی، به ما کمک میکند به گذشته ساختارهای بزرگی از این دست پی ببریم.