1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
4262 | واحد خبر مركز | 1397/07/18 712 | چاپ

دیدار "ماه" و "مشتری" در آسمان شامگاه فردا

در شامگاه فردا پنج‌شنبه 19 مهر، سیاره مشتری با ماه در کمترین زاویه جدایی از یکدیگر قرار می‌گیرند.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، پدیده همنشینی پدیده نجومی است که دو جرم آسمانی با کمترین زاویه جدایی به یکدیگر می‌رسند.

مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با ایسنا،‌ در این باره گفت: در شامگاه پنج‌شنبه داس ماه نو و سیاره مشتری به کمترین زاویه جدایی از یکدیگر می‌رسند.

وی اضافه کرد: در این پدیده ماه و سیاره مشتری در کمترین زاویه جدایی از یکدیگر قرار می‌گیرند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان کرد: در ساعت ٥١ دقیقه بامداد روز جمعه ٢٠مهر، سیاره برجیس در ٤.١ درجه جنوب ماه قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، سیاره مشتری یا برجیس، بزرگترین سیاره منظومه شمسی بوده و جرم آن از تمام سیارات دیگر بیشتر است. مشتری که نزدیکترین سیاره غول‌پیکر به خورشید است، از نظر بزرگی و جرم در مقام اول جای دارد و هنگامی که در آسمان پدیدار می‌شود، به غیر از زهره از تمام ستارگان و سیاره‌های دیگر نورانی‌تر دیده می‌شود.

این سیاره دارای لکه سرخ بزرگ و از زمان کشف این لکه تاکنون، بارها دیده شده که قطر آن تا 3 برابر قطر زمین افزایش یافته است. جریان‌های چرخان گاز که در این لکه وجود دارند، فسفر را از جو تحتانی به بالا مکیده و باعث قرمز یا صورتی شدن لکه می‌شوند. این لکه از محیط اطراف خود بلندتر و سردتر است و هر 12 روز زمینی، یک دور در جهت عکس عقربه‌های ساعت به دور خودش می‌چرخد.