دولت آمریکا برنامه دارد تا پس از سال 2024، ایستگاه بینالمللی فضایی را به بخش خصوصی بسپارد.
ه گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا و به نقل از انگجت، دولت ایالات متحده آمریکا قصد دارد در پایان سال 2024 بودجه ایستگاه بینالمللی فضایی را متوقف کند، اما یک سوال بزرگ پیش میآید و آن این که پس از آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟
ظاهرا دولت میخواهد آن را به بخش خصوصی واگذار کند.
واشنگتن پست یک سند از ناسا به دست آورده است که برنامه دولت ترامپ برای خصوصیسازی ایستگاه بینالمللی فضایی(ISS) را به عنوان بخشی از برنامه بودجه دولت نشان میدهد.
این طرح درخواست کمک مالی از 150 میلیون دلار در سال مالی 2019 برای تقویت نهادهای تجاری و قابلیتهایی که میتواند ایستگاه فضایی را تقویت کند، به طور بالقوه شامل "عناصر و قابلیتهای خاص" خود ایستگاه میشود.
مشخص نیست که خصوصیسازی تا چه اندازه موثر باشد، اگرچه ایالات متحده برای واگذاری آن عجله ندارد.
پروسه واگذاری ایستگاه بینالمللی فضایی یک پروسه آرام و مستمر تعریف شده است.
با این حال، این استراتژی میتواند نه فقط در داخل ایالات متحده آمریکا بلکه در کشورهای دیگر با مخالفت فراوانی روبرو شود، چرا که ایستگاه بینالمللی فضایی با همکاری دولتهای کشورهای مختلف ایجاد شده است که دولت آمریکا یکی از آنان است.
در حالی که کاخ سفید و مدیر جدید ناسا سیاست خصوصیسازی را دنبال میکنند، سیاستمداران هر دو جناح ممکن است با این تصمیم به عنوان اتلاف سرمایهگذاری و تهدیدی برای نفوذ اقتصادی و علمی ایالات متحده مخالفت کنند.
این ایستگاه اساسا برای مقاصد علمی طراحی شده است و مبهم است که شرکتهای خصوصی با آن چه خواهند کرد، مخصوصا اگر آنها نتوانند از امکانات به طور کامل استفاده کنند.
به عنوان مثال، ایستگاه فضایی نقش کمی در اهداف و ماموریتهای فضایی "اسپیسایکس" ایفا میکند و شرکتهای خصوصی احتمالا رغبتی به در اختیار داشتن آن نخواهند داشت.
از طرفی ممکن است شرکتهای آمریکایی بخواهند ایستگاه را به یک هتل فضایی لوکس تبدیل کنند که آن را از مقاصد علمی و تحقیقاتی دور خواهد کرد.