مطالعه بر روی مدار عطارد نشان میدهد که چگونه "کمربند منظومه شمسی" با افزایش سن خورشید در حال گسترش است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلیمیل، براساس یک مطالعه جدید ناسا، خورشید تقریبا 4.6 میلیارد ساله ما در حال پیر شدن است و همانطور که پیرتر میشود، کنترل مؤثر آن بر منظومه شمسی کمتر میشود. براساس مطالعه جدید ناسا که به بررسی تغییرات در مدار سیاره عطارد برای تعیین سلامت خورشید پرداخته شده، خورشید در طول گذر زمان در حال از دست دادن جرم خود است.
ناسا میگوید: در نتیجه، مدار سیارات در منظومه شمسی در حال گسترش هستند.
طی این مطالعه تحقیقاتی گروهی از دانشمندان ناسا و "موسسه فناوری ماساچوست"(MIT) قادر به یادگیری بیشتر درباره نظریه نسبیت عام "آلبرت اینشتین" شدند. اینشتین متوجه شد خورشید در بهم زدن پیوستگی فضا-زمان اطراف اجسام مؤثر است.
"آنتونیو ژنوا"(Antonio Genova) پژوهشگر ارشد این مطالعه و محقق "موسسه فناوری ماساچوست" مشغول به کار در مرکز پرواز فضایی "گودارد" ناسا طی بیانیهای گفت: چون سیاره عطارد نزدیک ترین سیاره به خورشید است این اثر را واضحتر نشان میدهد. عطارد به دلیل حساس بودن به اثر گرانشی و فعالیت خورشید بهترین شی برای انجام این آزمایشها است.
دانشمندان متوجه تفاوتهای کوچک درحالت عطارد با ترسیم دادههای ردیابی رادیویی برای نظارت بر مکان فضاپیمای "مسنجر" ناسا هنگام ماموریت، شدند. این فضاپیما در سالهای 2008 و 2009 سه بار به عطارد نزدیک شد و بین مارس 2011 تا آوریل 2015 یک بار به دور این سیاره چرخید.
فضاپیمای مسنجر ناسا سوختش تمام شد و به عطارد برخورد کرد که به پایان نافرجام ماموریت در سال 2015 منجر شد. محققان برای این که بیشتردرباره تغییرات نیروی گرانش خورشید در طول زمان و همچنین نسبیت عام بدانند، همچنان از این دادهها استفاده میکنند.
"اروان مازاریکو"(Erwan Mazarico)، متخصص ژئوفیزیک در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا گفت: ما با استفاده از رویکرد علمی-سیاره ای به مسائل دیرینه و بسیار مهم فیزیک بنیادی و علوم خورشیدی پاسخ میدهیم.
وی افزود: ما میتوانیم با در نظر گرفتن این مشکلات از یک دیدگاه متفاوت، اعتماد بیشتری به این اعداد داشته و در مورد تعامل بین خورشید و سیارات بیشتر یاد بگیریم. این دادهها نشان داد که خورشید به تدریج در حال از دست دادن کنترل خود بر عطارد و دیگر سیارات در منظومه شمسی است.