1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3957 | واحد خبر مركز | 1396/08/20 1213 | چاپ

رونمایی از طرح اضطراری جداسازی فضاپیمای ناسا

سازمان فضایی آمریکا(ناسا) از سیستم جداسازی اضطراری فضاپیمای "اوریون"(Orion) رونمایی کرد.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، ناسا اعلام کرده است که این تست آخرین تست کامل قبل از انجام ماموریت انسانی است که قرار است در آوریل 2019 انجام شود.

ماموریت EM-1 یک ماموریت فرازمینی انسانی متعلق به ناسا است که طی آن قرار است فضانوردان به ماه و مریخ فرستاده شوند. پیش از این ناسا این ماموریت را SLS-1 نامیده بود.

قرار است در این ماموریت فضاپیمای اوریون 64 هزار کیلومتر فراتر از مدار ماه برود و در این پرواز بسیاری از قابلیت‌های پروازی و سامانه‌های جزئی‌تر که در ماموریت‌های سرنشین‌دار مورد نیاز هستند، تست شوند.

طبق اعلام ناسا قرار است EM-1 در دسامبر 2019 یک ماموریت بدون سرنشین را انجام داده و در ابتدای دهه 2020 برای ماموریت انسانی آماده خواهد شد.

در طرح اضطراری جداسازی کپسول اوریون از پیشران موشک، پس از رسیدن موشک به ارتفاع 32 هزار پایی، کپسول اوریون با سرعت 1600 کیلومتر بر ساعت از موشک جدا می‌شود.

این فرایند باید با دقت بسیار بالایی انجام شود تا داده‌های آن قابل استفاده باشد.

"دون رید"(Don Reed) یکی از مدیران این پروژه گفت: این تست تنها یک بار انجام می‌شود و به همین دلیل می‌بایست تمام داده‌ها دقیق و قابل استناد باشد.

کپسول اوریون حدودا 10 تن وزن دارد و باید بتواند در صورت وقوع مشکل به خوبی از موشک جدا شده و جان فضانوردان را نجات دهد.

مطمئنا در یک پرتاب بدون مشکل نیازی به این سامانه نخواهد بود اما نمی‌توان جان فضانوردان را به خطر انداخت.

ناسا کپسول فضایی اوریون را برای پروازهای فضایی به ماه و مریخ با بودجه ۲۳ میلیارد دلاری طراحی کرده است. اوریون می‌تواند حداکثر شش فضانورد را در خود جای دهد. در سال ۲۰۱۴ اوریون نخستین پرواز آزمایشی بدون سرنشین خود را با موفقیت پشت سر گذاشت.