1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3811 | واحد خبر مركز | 1396/03/21 1697 | چاپ

کشف داغ‌ترین سیاره کیهان توسط دانشمندان

منجمان دانشگاه ایالتی اوهایو موفق به کشف داغ‌ترین سیاره شناخته‌ شده در کیهان شدند.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا به نقل از دیلی‌میل، این جرم کیهانی با داشتن دمای چهار هزار و 327 درجه سانتیگراد، در فاصله 650 سال نوری از زمین قرار دارد.

سیاره KELT-9b  به حدی به سیاره میزبان نزدیک است که مدارگردی‌اش حول آن فقط یک روز و نیم طول می‌کشد.

این سیاره در صورت فلکی "ماکیان" (Cygnus) واقع شده و به حدی داغ است که بعید به نظر می‌رسد میزبان حیات باشد. دانشمندان معتقدند تشعشعات فرابنفش بسیار بالای ستاره میزبان این جرم کیهانی، روزی آن را به طور کامل تبخیر خواهند کرد. 

پیش‌تر، داغ‌ترین سیاره شناخته‌شده جهان WASP-33b  بود که در فاصله 380 سال نوری از زمین قرار دارد؛ این جرم کیهانی در صورت فلکی "آندرومدا" واقع شده و دمای سطح آن به 3 هزار و 200 درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

سیاره فراخورشیدی KELT-9b  دم درخشانی شبیه دنباله‌دار دارد زیرا توسط تشعشعات فرابنفش ستاره میزبانKELT-9  در حال تبخیر شدن است.  این ستاره با داشتن دمای 9 هزار و 897 درجه سانتی‌گراد، تقریبا دو برابر خورشید (با دمای 5 هزار و 600  درجه سانتی‌گراد) داغ است.

سیاره KELT-9b  دو و نیم برابر مشتری است و به خاطر نیروهای گرانشی عظیم، به ستاره میزبان قفل شده و طرف روز آن به طور دائم توسط تشعشعات فرابنفش این ستاره بمباران می‌شود؛ بنابراین، مولکول‌هایی مانند آب، دی‌اکسید کربن و متان نمی‌توانند بر روی آن شکل بگیرند.
 

سیاره جدید توسط تلسکوپ KELT  واقع در رصدخانهWiner  در آریزونا کشف شده است؛ این تلسکوپ، یکی از دو ابزاری است که برای شناسایی سیاره‌هایی طراحی شده‌اند که حول ستارگان درخشان می‌چرخند.

دانشمندان امیدوارند با استفاده از تلسکوپ‌های هابل و اسپیتزر (Spitzer) و در نهایت با بهره‌گیری از تلسکوپ "جیمز وب" (که سال آینده میلادی به بهره‌برداری خواهد رسید) نگاه نزدیک‌تری به جرم کیهانی KELT-9b داشته  باشند تا بتوانند تخمین بزنند این سیاره داغ تا چه هنگام به حیات خود ادامه خواهد داد.

آنها همچنین امیدوارند یافته‌هایشان، دیدگاه‌های جدیدی درباره چگونگی شکل‌گیری سیستم‌های سیاره‌ای موجود حول ستاره‌های داغ و عظیم ارائه دهد.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature منتشر شد.

تلسکوپ KELT  واقع در رصدخانه Winer