1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3786 | واحد خبر مركز | 1396/02/26 1256 | چاپ

دروازه‌ای به اعماق فضا!

سازمان ناسا قصد دارد قبل از ارسال فضانوردان به مریخ شرایط زندگی در فضا را در ماه تمرین کند.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، چندی پیش ناسا  اعلام کرد که قصد دارد مجددا به ماه فضانورد بفرستد و ایستگاه‌های تحقیقاتی و آزمایشگاهی در ماه بسازد تا آمادگی بیشتری برای ارسال فضانورد به مریخ داشته باشد.

پروژه"دروازه‌ای به اعماق فضا با استفاده از موشک "سیستم ارسال فضایی"(Space Launch System) که اختصارا SLS خوانده می‌شود، انجام خواهد شد.

در چند ماموریت مجزا تجهیزات و فضانوردان با استفاده از کپسول "اوریون"(Orion) و این موشک عظیم به ماه برده می‌شوند تا به انجام آزمایش و کسب تجربه برای زندگی بلندمدت در فضا بپردازند.

پیش از این قرار بود که این ماموریت به صورت همزمان انجام شود اما ناسا اعلام کرد در اولین سفر، فضانوردی را به ماه نخواهد فرستاد.

ایستگاهی که در این سفر فضایی ساخته می‌شود از سه قسمت تشکیل می‌شود:

1- سیستم پیشران و تامین انرژی

2- محل استراحت فضانوردان

3- آزمایشگاه تحقیقاتی

پس از تکمیل این ایستگاه برنامه‌ ریزی‌ها برای پرتاب موشک SLS به فضا انجام خواهد شد. طبق برنامه‌ اولین پرتاب در سال 2019 انجام خواهد شد و کپسول اوریون در یک سفر سه‌هفته‌ای به دور ماه خواهد چرخید.

اولین پرواز سرنشین‌دار قرار بود در سال 2021 انجام شود اما متخصصان ناسا اعلام کرده‌اند ممکن است این تاریخ تغییر کند. از نظر فنی باید بین پرتاب بدون سرنشین و پرتاب سرنشین‌دار حدود 33 ماه فاصله باشد اما به دلیل حساس بودن ماموریت، پرتاب دوم ممکن است بیشتر به تعویق بیفتد.

یکی از دلایل ایجاد تاخیر در برنامه‌های این پروژه آسیب‌هایی بود که بر اثر طوفان تورنادو در آمریکا به کارخانه ناسا در ایالت نیواورلئان وارد شد.

در ادامه انیمیشن ناسا از نحوه پرتاب SLS را مشاهده می‌کنید.