به احتمال زیاد فراوانی بیش از حد اشعه گاما-بالاترین انرژی نور در جهان- در مرکز کهکشان راه شیری به دلیل فعالیت تب اختران یا پالسار است(pulsars ) تا ماده تاریک. تباختران بقایای ستارهای مرده هستند که بسیار مغناطیسی بوده و با سرعت بالا در گردشند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس، اشعه گاما از جنس نور و اشعه ایکس است. این اشعه طول موجهای کوتاهتر از طول موج نور و اشعه ایکس دارد.
در گذشته ستارهشناسان بر این باور بودند که ماده تاریک (dark matter)از ذراتی سنگین با بر هم کنش ضعیف به نام(weakly interacting massive particles ) تشکیل شده است و در مرکز کهکشان راه شیری این ذرات وجود دارد که با یکدیگر برخورد و انرژی خالصی تولید میکنند که موجب افزایش دیگر ذرات و در نهایت اشعه گاما میشود.
گروهی از محققان در ایالات متحده و هلند برای مطالعه درخشش اشعه گاما در کهکشان از تلسکوپ فضایی اشعه گامای فرمی ناسا استفاده کردند و به این نتیجه رسیدند که 70 درصد منبع اشعه گاما در مرکز راه شیری تب اخترها هستند که پرتوهای نور را به طور مداوم در جهات مخالف منتشر میکنند و ماده تاریک نمیتواند نور یا سایر امواج الکترومغناطیسی را به میزان قابل توجهی جذب و منتشر کند.