1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3705 | واحد خبر مركز | 1395/12/02 1658 | چاپ

تاثیر ذرات کیهانی در بروز سوانح هوایی

دانشمندان معتقدند که نفوذ ذرات کوچک کیهانی به لایه‌های پایین اتمسفر زمین با اختلال در سیستم‌های الکترونیک هواپیماها در بروز سوانح هوایی تاثیر مستقیمی دارد.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل ازایسنا و به نقل از دیلی‌میل، ذرات کیهانی با نفوذ به تجهیزات الکترونیک باعث سوختن تراشه‌ها یا بد کار کردن آنها می‌شوند و با توجه به نصب سیستم‌های الکترونیک پیشرفته در هواپیماهای امروزی، احتمال از کنترل خارج شدن هواپیما در حین پرواز غیرقابل پیشگیری می‌شود.

منشا ذرات کیهانی از تشعشعات نفوذی از خارج منظومه شمسی است. این امواج پس از برخورد با اتمسفر زمین باعث تشکیل ذراتی همچون پروتون، الکترون، اشعه ایکس و امواج گامای قابل نفوذ به بدنه هواپیما می‌شوند.

با برخورد ذرات کیهانی به رایانه‌ها، در فرایند پردازش اطلاعات یا بیت‌ها اختلال ایجاد شده و در نهایت رایانه هنگ کرده یا ری‌استارت می‌شود، در صورتی‌که این اختلال در یک هواپیما در حال پرواز روی دهد تمام سیستم‌های کمک رایانه‌ای هواپیما با مشکل مواجه شده و کنترل هواپیما به طور کامل از دست خلبان خارج می‌شود.

پروفسور بارات بوآ، متخصص الکترونیک و مهندسی رایانه از دانشگاه وندربلین بر این باور است که نفوذ ذرات کیهانی به زندگی بشر با تمام قدرت و توانی که دارد متاسفانه از چشم عامه مردم پنهان باقی مانده است.

وی معتقد است که صنایع تولیدکننده نیمه‌هادی‌ها با توجه به شناخت اهمیت این موضوع، همواره نگران افزایش خطرات ناشی از نفوذ ذرات کیهانی بر تراشه‌های الکترونیکی مدرن هستند، چرا که با هرچه کوچکترشدن تراشه‌های الکترونیک و افزایش قدرت محاسباتی آنها، احتمال تاثیر ذرات کیهانی به مراتب بیشتر می‌شود.