1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3704 | واحد خبر مركز | 1395/11/30 1741 | چاپ

پس از ۳۷۰ سال؛ خورشید بی لکه می شود

حدود ۳۷۰ سال پیش خورشید تقریبا بدون لکه شد و حالا دانشمندان خبر می دهند که این ستاره فروزان بار دیگر به این وضعیت دچار می شود.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از خبرگزاری مهر، در سال ۱۶۴۵ عملا خبری از لکه های معروف خورشیدی نبود. طی یک دوره ۷۰ ساله بعد از آن که تحت عنوان Maunder Minimum شناخته می شود، لکه های خورشیدی به ندرت در سطح این ستاره دیده می شد.

اکنون و پس از یک دوره فعالیت مغناطیسی چشمگیر در خورشید که با پیدایش چندین لکه در دهه های ۵۰ و ۶۰ میلادی همراه بود حالا دانشمندان از حرکت این ستاره به سوی دوران عاری از لکه خبر می دهند.

اما تکرار تاریخ همیشه هم بد نیست. این بدان معناست که می توانیم گذشته و آینده را پیش بینی کنیم. این همان کاری است که متیو اونس از دانشگاه ردینگ بریتانیا در حال انجام دادن آن است.

او و همکارانش در نشریه علمی Scientific Reports نیم نگاهی به دوره Maunder Minimum داشته اند تا از این طریق فعالیتهای خورشیدی را در آینده نزدیک پیش بینی کنند.

بررسی های دقیق دانشمندان نشان می دهد خورشید در مسیری قرار دارد که طی آن لکه هایش بسیار کم می شود.

به طور کلی لکه های خورشیدی بر اثر فعالیتهای شدید مغناطیسی ایجاد می شوند که در نتیجه انتقال گرما به زمین و البته سایر سیارات مجاور کاهش می یابند.

تحقیقات نشان می دهد که لکه های خورشیدی به علت کاهش درجه حرارت سطح در خورشید ایجاد می شوند و جالب اینکه می توان آنها را بدون استفاده از تلسکوپ نیز مشاهده کرد.