ذرات باقیمانده از غبار کیهانی ناشی از تولد منظومه شمسی در سقف خانههایی در سه شهر اروپایی کشف شده است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا به نقل از سایتک، غبار کیهانی به ذراتی گفته میشود که از زمان تولد منظومه شمسی وجود داشتهاند. این ذرات ریز تنها حدود 0.01 میلیمتر هستند که روی زمین باریدهاند.
دانشمندان از آن رو به این ذرات باستانی علاقمندند که محتوی معدنی و شیمیایی آنها میتواند سرنخهایی در مورد تکامل منظومه شمسی اولیه ارائه کند.
پیش از این کشف، ضایعات فضایی که بطور مداوم از جو به زمین سقوط میکنند، تنها در اعماق اقیانوسها و قطب جنوب مشاهده شده بودند. پیش از این تصور میشد که این ذرات کیهانی در شهرها به دلیل وجود آلودگی، غبار و دوده قابل شناسایی نیستند.
غبار کیهانی کشف شده در سقف خانهای در پاریس
افراد زیادی از کشف غبار فضایی در نواحی شهری خبر داده بودند اما پس از بررسی مشخص شده بود که منشا صنعتی دارند. اکنون محققان دانشگاه امپریال کالج لندن و دانشگاه موناش از کشف تایید شده ذرات کیهانی در سقف خانهها در شهرهای برلین، اُسلو و پاریس خبر دادهاند.
محققان در این تحقیق که در مجله Geology منتشر شده، دریافتند که غبارهای کیهانی موجود در سقف این خانهها بزرگتر از ذراتی هستند که پیشتر کشف شده است.
غبار کیهانی کشف شده توسط دانشگاه موناش
دانشمندان با توجه به اندازه این ذرات تصور میکنند که آنها هنگام عبور از جو زمین با سرعت 12 کیلومتر در ثانیه ذوب شده و به این شکل درآمدهاند. این ذرات سریعترین ذراتی هستند که در زمین کشف شدهاند.
از آنجایی که ذرات کیهانی حاوی مواد معدنی هستند که آنها را آهنربایی میکند، محققان از خاصیت مغناطیسی برای جداسازی این ذرات در زیر میکروسکوپ استفاده کرده و توانستند 500 ذره کیهانی پیدا کنند.