1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3567 | واحد خبر مركز | 1395/06/25 2177 | چاپ

ترسیم دقیق ترین نقشه کهکشان راه شیری

به گزارش مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایرنا - آژانس فضایی اروپا دقیق ترین نقشه کهکشان راه شیری را که حاوی موقعیت بیش از 1.1 میلیارد ستاره در فضا است، منتشر کرد. این نقشه نشان می دهد کهکشان راه شیری نشان بزرگتر از چیزی است که پیش از این تصور می شد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از بی بی سی، این نقشه سه بعدی حاوی اطلاعاتی است که برای اولین بار توسط تلسکوپ فضایی Gaia گردآوری شده است. این تلسکوپ در سال 2013 میلادی به فضا پرتاب شد و از ماه جولای سال 2014 کار اسکن کهکشان را آغاز کرد. این رصدخانه فضایی در 14 ماه ابتدای فعالیت خود توانست مجموعا موقعیت دقیق 1142 میلیون ستاره را در کهکشان راه شیری به دست آورد.

از بین 1.142 میلیارد ستاره ای که اکنون موقعیت آن ها را در فضا می دانیم، در حدود 400 میلیون ستاره، ناشناخته وجود دارد. بنابر این کهکشان راه شیری بزرگتر از آن چیزی است که پیش از این تصور می شد.

تلسکوپ Gaia که در فاصله 1.5 میلیون کیلومتر از زمین مستقر شده و به یک دوربین با وضوح تصویر یک میلیارد پیکسل مجهز است، قابلیت اندازه گیری قطر موی انسان را از فاصله 1000 کیلومتری دارد.

بازبینی و ساماندهی اطلاعات خام به دست آمده از فضاپیمای Gaia و اطمینان از موقعیت و شدت نور ثبت شده از بیش از یک میلیارد ستاره در فضا، با تلاش 450 دانشمند فضایی و متخصص نرم افزار اروپایی به انجام رسید و نتیجه این تلاش ها نه تنها موقعیت 1.142 میلیارد ستاره را در اختیار می گذارد، بلکه مقایسه این اطلاعات با دو نقشه قدیمی تر از کهکشان موسوم به Hipparcos و Tycho امکان تخمین فاصله و نحوه حرکت حدود دو میلیون ستاره را برای محققان فراهم کرده و دورنمای بی سابقه ای از حرکت فیزیکی ستارگان در فضا را به دست داده است.





تلسکوپ Gaia برای انجام یک ماموریت پنج ساله به فضا پرتاب شد و هدف اولیه آن، شناسایی یک میلیارد ستاره بود. اما از آنجا که این تلسکوپ توانست در طول یک سال ماموریت اولیه را به انجام برساند، ظاهرا قرار است تعداد بسیار بیشتری از ستاره های موجود در کهکشان را شناسایی کند. آنچه این تلسکوپ تا کنون شناسایی و اسکن کرده است، در حدود یک درصد از تمام ستارگان موجود در کهکشان راه شیری است و هنوز راهی بسیار دراز تا شناسایی تمام ستارگان موجود در این کهکشان باقی است.