1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3336 | واحد خبر مركز | 1394/11/10 802 | چاپ

قارچ‌هایی که شرایط شبه‌مریخی را تاب آوردند

سازمان فضایی اروپا در یکی از آزمایشات خود بر روی ایستگاه فضایی بین‌المللی به مدت 18 ماه به بررسی دو گونه قارچ ریز قطبی در شرایط شبه مریخی پرداخته و اکنون نتایج آن آماده شده است.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش  های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، بر اساس این نتایج، قارچ‌های Cryomyces antarcticus و C. minteri که هر دو از منطقه دره‌های خشک مک‌موردو در قطب جنوب جمع‌آوری شده‌اند، در شرایط شبه مریخی دوام آوردند.

این یافته‌ها در تلاش برای یافتن پاسخی در مورد وجود حیات در مریخ از اهمیت زیادی برخوردار است.

منطقه مک‌موردو در قطب جنوب نامساعدترین محیط زمینی برای حیات بوده و به عقیده دانشمندان بسیار شبیه مریخ است. بادهای قوی باعث پاک شدن زمین از برف و یخ شده و تنها سنگهای عریان را در منظره‌ای خشک، سرد و متروک باقی گذاشته‌اند. با اینحال هنوز هم حیات دراین منطقه و در میان سنگها یافت می‌شود.

این دو قارچ توسط سازمان فضایی اروپا به ایستگاه فضایی ارسال شدند تا در پلت‌فرم تجربی EXPOSE-E که شرایط مریخ‌مانند را شبیه سازی می‌کند، مورد بررسی قرار بگیرند.

این محفظه‌ها حاوی 95 درصد کربن، نزدیک به سه درصد نیتروژن و 0.15 درصد اکسیژن بودند. در مقایسه، جو زمین بیشتر از اکسیژن و نیتروژن ساخته شده است؛ اما 60 درصد قارچها پس از زندگی در این شرایط بسیار کم‌فشار و با وجود انفجارهای مستمر تابش فرابنفش به مدت 18 ماه توانستند دوام آورده و دی‌ان‌ای آن‌ها دست نخورده باقی بماند.

این یافته‌های در مجله Astrobiology منتشر شده است.