1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3327 | واحد خبر مركز | 1394/11/05 1239 | چاپ

تحول در ساخت تلسکوپ‌ها پس از 400 سال

شرکت آمریکایی لاکهید‌مارتین در حال پیشبرد پروژه کاهش چشمگیر اندازه تلسکوپ‌ها با حفظ عملکرد بزرگنمایی آنهاست.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، محققان معتقدند که تکنولوژی ساخت تلسکوپ‌ها از زمان اختراع، یعنی در قرن هفدهم میلادی تغییر چندانی نکرده است.

تلسکوپ‌ها از نظر عملکرد شبیه چشم هستند، به‌طوری‌که با جمع‌آوری نور از طریق لنز و انعکاس تصویر بر روی صفحه حساس یا شبکیه مشاهده اجسام را امکان‌پذیر می‌سازند. پس در حالت طبیعی برای مشاهده اجسام دور دست فضایی بهترین روش بزرگ‌کردن اندازه تلسکوپ است.

پروفسور دانیل وچنیچ، متخصص تجهیزات رصد‌خانه از موسسه تحقیقاتی لاکهیدمارتین در مورد فناوری جدید تلسکوپ‌های کم‌حجم اظهار کرد: تاکنون تمام تلاش دانشمندان در ساخت تلسکوپ‌های فضایی بر روی کاهش حجم و وزن، به منظور کاهش هزینه ارسال به فضا بوده است و این در حالی است که تاکنون هیچ تلاشی برای بهبود عملکرد و تحول در ساختار تلسکوپ‌ها صورت نگرفته است.

وی در ادامه افزود: اکنون دانشمندان موسسه تحقیقاتی لاکهیدمارتین به دنبال ارائه روش جدید ساخت تلسکوپ برای کاهش چشمگیر در اندازه و افزایش قدرت بزرگنمایی هستند.

در تکنولوژی جدید ساخت تلسکوپ موسوم به طرح عنکبوت، دیگر نیازی به لنزهای بزرگ و گران‌قیمت نیست، بلکه با ساخت شبکه‌ای از صدها یا هزاران لنز کوچک می‌توان با کاهش چشمگیر فضای اشغالی عملکرد بهتری به دست آورد.

در این تکنولوژی هر لنز کوچک مجهز به صفحه حساس به نور مانند دوربین تلفن ‌همراه می‌شود، سپس با تبدیل نور به اطلاعات دیجیتال عملیات پردازش در رایانه انجام شده و تصویر نهایی بدست می‌آید.