1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3324 | واحد خبر مركز | 1394/11/03 899 | چاپ

چرا تاکنون به حیات فرازمینی دست نیافته‌ایم؟

گروهی از زیست‌شناسان نجومی که به سرپرستی یک دانشمند هندی‌الاصل در حال انجام مطالعه‌ای درباره حیات بیگانه هستند، معتقدند اگر در تحقیقات 50 سال گذشته درباره حیات فرازمینی به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم احتمالا بدین خاطر است که حیات در آن سرزمین‌ها کوتاه بوده و گونه‌های زنده در اثر افت دما و سردشدن سیاره‌شان منقرض شده‌اند.

 

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، آدیتا چوپرا از دانشگاه ملی استرالیا گفت: احتمالا جهان دارای سیارات قابل سکونت دیگری است، بنا بر اعتقاد دانشمندان جهان باید پر از موجودات بیگانه باشد.

 

وی در مقاله‌ای که در مجله زیست‌شناسی نجومی منتشر شده است، افزود: اغلب محیط‌های سیاره‌ای اولیه ناپایدار بوده است. برای ایجاد یک سیاره قابل سکونت، اشکال زندگی ملزم به تنظیم گازهای گلخانه‌ای از قبیل آب و کربن دی اکسید هستند تا دمای سطحی را پایدار نگه دارند.

 

حدود چهار میلیارد سال پیش، زمین، ونوس و مریخ سیارات قابل سکونتی بودند. اگرچه، یک میلیارد سال پیش یا سال‌های بسیار دور پس از شکل‌گیری جهان، ونوس به یک تنور و مریخ به یک جعبه یخی تبدیل شد.

 

پروفسور چارلی لاینویور، دستیار نویسنده نیز گفت: در صورت وجود حیات میکروبیولوژی اولیه در ونوس و مریخ، این سیارات در پایدارسازی تغییرات محیطی به اندازه کافی سریع نبوده‌اند.

 

وی خاطر نشان کرد: حیات زمینی احتمالا نقش اصلی را در ایجاد ثبات اقلیمی بازی کرده است.

 

به گفته چوپرا، نظریه‌ آنان یک معمای همیشگی را حل کرده است.

 

او عنوان کرد: معمای علت نیافتن نشانه‌ای از حیات بیگانه در دیگر سیارات به وجود یا عدم وجود منشا حیات ربطی ندارد، بلکه این موضوع به دلیل کم بودن سرعت ظهور تنظیمات بیولوژیکی چرخه‌های واکنش در سطوح سیاره‌ای است.